CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 19., szerda 16:18


5 éves az Alpok Képzőművészeti Kör

5 éves az Alpok Képzőművészeti Kör

    Öt éves az Alpok Képzőművészeti Kör. A soproni és Sopron környéki műkedvelőkből álló egyesület 25 fős alkotóközössége jubileumi kiállítással ünnepelt.
    Az ember annál többet nem alkothati, mint hogy a másik embernek örömet szerezzen.

    Fotó, grafika, olajkép, fafaragás – mindegy, ki miben szeretné megmutatni önmagát, tehetségét, az Alpok Képzőművészeti Körhöz bárki csatlakozhat, aki tud adni és tanulni, valamint jól érzi magát a csapatban – mondta a jelenleg 25 tagot számláló egyesület közös tárlatának megnyitóján Kovács László. Az egyesület a város színfoltja, tagjai értéket teremtenek - tette hozzá az Önkormányzat Idegenforgalmi és Kulturális Bizottságának elnöke.     A csoport öt évvel ezelőtt 10 fővel alakult, akkori székhelyük Brennbergbányán volt. Bár más-más stílusban és technikával dolgoznak, az amatőr alkotók vallják: tanulni mindenkitől lehet. Egymást támogatva sajátítják el az ismereteket, miközben  barátságok is szövődtek közöttük. Az alkotók nyitottak, keresik a lehetőséget a közönséggel való találkozásra, ezért gyakran állítanak ki a szabadban, vesznek részt falunapokon és szívesen tartanak bemutatót általános iskolákban.
A tárlat november 25-ig látogatható a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium aulájában, a ferenczy János utca 4. szám alatt..

Tóth Anita Lilla