CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. november 19., szerda 22:08


Idősek Napi ünnepség a Jereváni Idősek Klubjában

,,Nem csak a húszéveseké a világ!'

Idősek Napi ünnepség a Jereváni Idősek Klubjában

    Meglepetés ajándék és finom uzsonna várta a ,,jereváni" klubtagokat azon az ünnepségen, amelyen Hruby József alpolgármester és Fohnerné Pózca Éva szociális referens is részt vettek. Az önkormányzat képviselői köszöntötték az időseket, és egy vidám CD-vel kedveskedtek a klubtagoknak. A városi támogatásból vásárolt új musicentert – stílszerűen – a “Nemcsak a húszéveseké a világ “ kezdetű dallal avatták fel a jereváni idősek.
    A Trefort téri óvodások műsora után Fohnerné Pócza Éva tájékoztatót tartott a szociális osztály új segítségnyújtási formáiról, valamint az igénybe vétel lehetőségéről. A segítő szolgáltatásokat, köztük az adósságkezelő programot a Balfi utca 87. szám alatt található Családsegítő Szolgálat munkatársai közreműködésével vehetik igénybe a rászorulók.
    Lipták Sándorné, Lívia immár 24 éve a klub vezetője, nagy szorgalommal és lelkesedéssel tartja össze a 32 fős baráti társaságot. Főleg a Jerevánon lakó idősek látogatják a klubot, ahol heti két alkalommal, kedden és csütörtökön 14-15. 30 között élénk társasági élet folyik. Gyakoriak a közös kirándulások, amelyek mindig egy-egy jó hangulatú vacsorával végződnek.
    A klub fő támogatója az önkormányzat, valamint a helyi vállalkozók, utóbbiak elsősorban étellel-itallal vendégelik meg az időseket, illetve ajándékcsomagot.
    A közös sors összekovácsolja az embereket, az idős kor is ilyen összekovácsoló erő lehet, amely segít új barátokat, ismerősöket találni az eltávozott régiek helyett.

Horváth Edit