CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. november 19., szerda 23:01


A város ma is számít nyugdíjasai tapasztalatára

Városházi nyugdíjasok találkozója

Városházi nyugdíjasok találkozója

    Régi ismerősök találkoztak a jól ismert falak között. A 86 meghívott több mint kétharmada jött el a találkozóra, amelynek helyszíne a felújított városházi Díszterem volt.

    Kalmár István alpolgármester és Szóka Sándor, a Szakszervezeti Bizottság titkára köszöntötték az egybegyűlteket Idősek Napja alkalmából. Dr. Galambos György, a város jegyzője, Dr. Tölli Katalin aljegyző, valamint a városháza több irodavezetője is jelen volt a találkozón.
    A köszöntőt követően, amelyben Walter Dezső jókívánságait Kalmár István alpolgármester tolmácsolta, tájékoztató hangzott el, amely az elmúlt egy év elért eredményeiről és gondjairól, valamint a jövőbeli tervekről szólt. A tájékoztatót utáni beszélgetésben az alpolgármester hangsúlyozta: a Városháza ma is számít a  egykori tisztviselői évek során szerzett tapasztalataira. A közszolgálatban eltöltött évek fogékonyabbá teszik az embereket a közösség dolgai iránt, s mindez az idősebb kor bölcsességével párosulva jó tanácsadó lehet.
A találkozó érdekes színfoltja volt T. Horváth József soproni költők megzenésített verseitből álló zenés előadása.
A hivatalos ünnepség a fehér asztal mellett folytatódott, ahol az ünnepi ételek mellett további meglepetés is várta a városháza nyugdíjasait. Munkájuk végeztével ellátogattak hozzájuk azoknak az osztályoknak a vezetői, ahol egykor aktív korukban dolgoztak.