CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. november 25., kedd 00:10


Biogazdálkodás Sopronban és Kismarton környékén- Babos Ágnes festőművész kiállítása- Lanczerdorfer Zsuzsanna-Gülch Csaba:Vérző liliom- Sajtóközlemény: Pongrácz Nóra a Fidelita országos elnökségében

Hírek, események

Biogazdálkodás Sopronban és Kismarton környékén  2003. november 25-én, kedden 17:00 órakor a Közös tanulmányutak tapasztalatai a Naturschutzbund Burgenlanddal előadássorozat keretében hangzik el a Biogazdálkodás Sopronban és Kismarton környékén Előadó: Karina Bartmann, Hárs Olivér, Szabó Miklósné
Az előadás helyszíne a MTESZ székház (Széchenyi tér 2.); szervezője a Castanea Környezetvédelmi Egyesület

 Babos Ágnes festőművész kiállítása Babos Ágnes festőművész kiállítása nyílik a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar tanácstermében. A tárlatot megnyitja Kovács-Gombos Gábor tanszékvezető, főiskolai docens. A megnyitón Józsa Éva előadóművész tolmácsolásában elhangzik: Jókai Anna.Ima Magyarországért. A kiállítás megtekinthető december 19-ig munkanapokon 8.00-16.00 óráig.

Lanczerdorfer Zsuzsanna-Gülch Csaba:Vérző liliom  könyvbemutató és előadás  Lanczerdorfer Zsuzsanna-Gülch Csaba ,,Aa vérző liliom" című kötetének bemutatójára kerül sor a Széchenyi István Városi Könyvtár Kurucdombi Fiókkönyvtárában (Sopron, Rozália u. 3.) 2003. november 26-án, szerdán, 15.00 órakor, amely alkalomból elhangzik Lanczerdorfer Zsuzsanna néprajzkutató ,,Egy ballada nyomában. Deli Mári balladája a néphagyományban és a költészet tükrében" című előadása.

A soproni Fidelitas csoport sajtóközleménye: Pongrácz Nóra a Fidelita országos elnökségében Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Fidelitas, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség társszervezetének VI. kongresszusa Budapesten. a közel 400 küldött és a meghívottak által lezajlott eseményen általános politikai vita, elnökségi beszámoló, és a szervezet alapszabályának módosítása után tisztújításra került sor. A Fidelitas küldöttei új országos elnökséget választottak, melyben a soproni csoport eddigi munkájának elimeréseként helyet kapott annak vezetője, a közgyűlés Polgári Összefogás frakciójának tagja, Pongrácz Nóra is. A Fidelitas tagsága az elmúlt 2 évben nagyjából megduplázódott, ennek következtében az elnökség létszáma nyolcról tizenhétre emelkedett. A testület országos elnöki pozícióját továbbra is Gyürü András tölti be. Budapest, 2003. november 22.