CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. november 25., kedd 17:28


Az Ikva Rádió hírei

Közgyűlést tart városunk képviselő testülete november 27-én, csütörtökön fél kilenctől a városháza dísztermében.

Véradás: ma 16.00-19.00 között Röjtökmuzsaj és Ebergőc segítőkész lakóit várják véradásra a röjtökmuzsaji általános iskolában. November 27-én csütörtökön 15.00-18.00 között a Sopronkőhidai Börtön elítéltjei adnak vért a börtönkórházban.

VI. alkalommal rendezik meg a Villamosipari Szakmai Napokat a Vas-és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban. Az ünnepélyes megnyitó után három napon keresztül szakmai programok váltják egymást. A kiállításon, mely a "Művészet és technika" mottóval került megrendezésre, az Alpok Művészeti Kör tagjainak munkáit láthatják az érdeklődők a VasVillában.

Nyitott kapuk napját rendeznek ma a csornai pedagógiai szakközépiskolában. Az érdeklődőket délután három órától várják. Az igazgatói tájékoztató után pedagógiai, önvédelmi, idegen nyelvi, számítástechnikai órákon vehetnek részt a nyolcadikosok és szüleik.

Német - magyar szótárt állítottak össze az Osztrák Szakszervezetek Szövetségének burgenlandi munkatársai. A kétnyelvű könyv olyan fogalmakat tartalmaz, melyek az Ausztriában munkát vállalók számára nélkülözhetetlenek. A szótár ingyenes és már kapható a kismartoni szakszervezeti székházban. Emellett eljuttatják a magyar szakszervezetek képviselőihez és a munkaügyi központokba is.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.