CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. november 27., csütörtök 14:36


Az Ikva Rádió hírei


A GLOBEX per tegnap a soproni tanúk meghallgatásával folytatódott a Fõvárosi Bíróságon. Dr. Gimesi Szabolcs volt polgármester és az önkormányzat megbízásából dolgozó ügyvéd elevenítették fel az 1997-98-as történéseit, a 3,5 milliárdos vagyon elvesztésének körülményeit. A per holnap folytatódik újabb tanúk meghallgatásával. Az ítélet hozatal idõpontja még bizonytalan.

Közgyûlést tart városunk képviselõ testülete MA fél kilenctõl a városháza dísztermében. A városatyák várhatóan döntenek a városüzemeltetési Kft szétválasztásáról. A jövõben külön társaság végzi a hulladékgazdálkodást, és egy másik kft. az eddigi funkciókat. A képviselõk döntést hoznak arról is, mennyivel emelkedik jövõre a víz-, és a csatornadíj Sopronban.

Euroliga mérkõzésen a soproni sportcentrumban az Euroleasing Orsi Sopron együttese a francia Bourges csapatát fogadta. Az eredmény 1 pontos hazai gyõzelem, 58:57 arányban. Ezzel Natalia Hejkova együttesének a mérlege 3 gyõzelem és 3 vereség a nemzetközi sorozatban.

Véradás: ma 15.00-18.00 között a Sopronkõhidai Börtön elítéltjei adnak vért a börtönkórházban.

Német - magyar szótárt állítottak össze az Osztrák Szakszervezetek Szövetségének burgenlandi munkatársai. A kétnyelvû könyv olyan fogalmakat tartalmaz, melyek az Ausztriában munkát vállalók számára nélkülözhetetlenek. A szótár ingyenes és már kapható a kismartoni szakszervezeti székházban. Emellett eljuttatják a magyar szakszervezetek képviselõihez és a munkaügyi központokba is.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklõdõknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap elsõ felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdõkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevõi.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmû szoborcsoportjával szemben.