CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. november 27., csütörtök 21:48


,,Amilyen a nő, olyan a család - amilyen a család, olyan a társadalom'

Sajtótájékoztatót tartott a FIDESZ Női Tagozata

Amilyen a nő, olyan a család - amilyen a család, olyan a társadalom

    A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei Női Tagozata sajtótájékoztatót tartott november 27-én az Új utca 3 sz. alatti Fidesz irodában. A fő téma: a jövőben tervezett, tagozati és nyitott programok.
    Könya Istvánné elnök és Firtl Katalin alelnök hangsúlyozták a nők társadalmi szerepvállalásának fontosságát, amely éppen a családban betöltött összetartó szerepük miatt lehet valódi társadalmi kohéziós erő.
    Elmondtál: A 2003. október 17-én alakult női tagozat jelenleg 92 tagot számlál. Az elmúlt időszakban több kisebb összejövetelt tartottak a hölgyek, amelyek egymás jobb megismerését szolgálták.
    A Női tagozat rendkívül sokszínű szerveződés, hiszen szakmai és életkori határoktól függetlenül bárkit tagja lehet, a közös kapocs a női lét és a konzervatív, keresztény értékek tisztelete.
    Firtl Katalin alelnök elmondta, soproni helyi kezdeményezésként a női tagozat tagjaival karácsony előtti karitatíva akciót indítanak. Gyümölccsel, saját készítésű süteményekkel ajándékozzák meg azokat az embereket, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.  A város szociális intézményei közül kiválasztották a családok átmeneti otthonát és a Balfi utcai Szociális Otthont, ahova Advent harmadik hetében látogatnak.
    A jövő évben induló programsorozatról szólva, a FIDESZ megyei női tagozata Sopronban, Győrben, Csornán és Mosonmagyaróváron beszélgetésekkel és vacsorával egybekötött estéket szerveznek, ahová meghívják a politika és közélet jeles személyiségeit is. Az esték megrendezéséből befolyt bevételt a szociális szféra egy-egy intézményének ajánlják fel a szervezők a fent említett városokban.
    Kónya Istvánné elnök asszony beszámolt arról, hogy nagyszabású, mindenki számára nyitott megyei szintű előadássorozatot is terveznek 2004-ben, melynek központi témája az egészség, a nő és a család lesz. A témák között szerepel többek között a prevenció, a megelőzés hangsúlyozása, a nőgyógyászat, a Lyme kor megelőzése és gyógyítása, a szűrővizsgálatok fontossága.
    A női tagozat képviselői nagy hangsúlyt fektetnek a hazai és a szomszédos Ausztriában lévő polgári, keresztény értékrendet képviselő női szervezetekkel történő kapcsolatépítésre, aminek aktualitását az uniós közös régióba való tartozás adja majd.

H. E.