CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. november 28., péntek 14:10


Az Ikva Rádió hírei


Közgyűlést tartott városunk képviselő testülete. A városatyák döntöttek a városüzemeltetési Kft szétválasztásáról. A jövőben külön társaság végzi a hulladékgazdálkodást, és egy másik kft. az eddigi funkciókat. A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft vezetője Kosztka László lett, míg a jogutód Soproni Városüzemeltetési Kft ügyvezetőjének Kelemen Imrét választották, aki a Soproni Ingatlankezelő Kft-t is irányítja. A képviselők döntést hoztak arról is, hogy január 1-től emelkedik a víz-, és a csatornadíj Sopronban. Az ivóvízért a jövő évben 162 Ft-ot fizetünk majd köbméterenként.

A soproni regionális hulladéklerakó lehetséges helyszínén, Csepregen is tárgyaltak a városatyák tegnap /nov. 27./. Döntésük értelmében, nincs akadálya a két helység együttműködésének a hulladéklerakó megvalósításában.

Német - magyar szótárt állítottak össze az Osztrák Szakszervezetek Szövetségének burgenlandi munkatársai. A kétnyelvű könyv olyan fogalmakat tartalmaz, melyek az Ausztriában munkát vállalók számára nélkülözhetetlenek. A szótár ingyenes és már kapható a kismartoni szakszervezeti székházban. Emellett eljuttatják a magyar szakszervezetek képviselőihez és a munkaügyi központokba is.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.