CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 29., szombat 01:02


Sopron Fő tere megtelt azokkal, akik a díszkivilágítás fényeire vártak

Felgyúltak a fények: megnyílt a karácsonyi vásár

Felgyúltak a fények: megnyílt a karácsonyi vásár

Az adventi koszorú gyertyalángjának fényéről, a világ időbeli körforgásáról, és benne az embei élet változásairól szólt, és a közeledő karácsonyra is boldogságot, egészséget kívánt a soproniaknak Walter Dezső polgármester az adventi és karácsonyi vásárt megnyitó köszöntő beszédében.
Sopron Fő tere megtelt azokkal, akik a díszkivilágítás fényeire vártak, majd együtt örültek a pillanatnak, amikor a Tűztorony, majd a Fő téri karácsonyfa  fényi is felgyúltak. A szemerkélő eső ellenére a vásározók faházai – a mézeskalács és a forralt bor fűszeres illata, a gyertyák, ajándéktágyak, könyvek – vonzották a nézelődőket és a vásárlókat, a játszóházban is elkészültek az első díszek, rajzok, ajándéktárgyak, a mesterségek házában is beindult a munka , a nosztalgiavonatok első járatai is elindultak utasaikkal a városnéző utakra.

November 30-án, vasárnap 10.30 órakor - a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Zenede - vasárnap délelőtti koncertet tartanak a fiataloknak, 14.30 órától a Harka-Barka Gyermekszínház előadása, majd 15.30 órától a Rákosi Fúvósok, 17 órától a Horváth József Művészeti Iskola előadására várják az érdeklődőket. 17 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban  a Vasárnapi muzsika  jótékonysági hangversenye, 18.30 órától a Juice együttes műsora szintén a rendezvénysorozat részét képezi.
19.00 órakor az adventi naptár ünnepélyes avatása és felnyitása fény- és harangjáték teszi emlkezetessé az estét.

Képriport