CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 01., hétfő 16:15


Az Ikva Rádió hírei


Szombaton reggel nyolc óra előtt néhány perccel baleset történt a Lővér körúton. Az udvarról hajtott ki a körútra egy Ford Focus személygépkocsi, de vezetője nem vette észre a szabályosan közlekedő Volswagent. A Volswagen a fékezés ellenére a tolató jármű hátsó részének ütközött. A Ford az ütközéstől a kerítésnek, majd egy szabályosan parkoló Nissan gépkocsinak vágódott. A Fordot vezető hölgyet 8 napon gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba. Az anyagi kár jelentős.

Nyílt napot tart a határrendész és rendőri pálya iránt érdeklődőknek a Soproni Rendészeti Szakközépiskola december 3-án szerdán, délelőtt 9.00 órától. Az érdeklődők tájékoztatást kapnak az iskolában folyó oktatásról, a felvételi követelményekről és a hivatásos pályáról.

Véradás: holnap december 2-án 12.00-15.00 óra között a Nyugat-Magyarországi Egyetem oktatóit és hallgatóit várják véradásra az egyetem Ady Endre úti kollégiumában.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.