CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. december 01., hétfő 23:34


2003. december 8-án, hétfőn 18 órakor a soproni Hűségzászlónál a FIDESZ és az MDF kezdeményezésére

Emlékezés Antall József, néhai miniszterelnökre

Emlékezés Antall József, néhai miniszterelnökre

    Antall József, néhai miniszterelnök halálának 10. évfordulója közeledtével rövid ünnepségre – gyertyagyújtásra – hívják Sopron és környéke polgárait, Antall József tisztelőit 2003. december 8-án, hétfőn 18 órakor a soproni Hűségzászlóhoz a FIDESZ Magyar Polgári Szövetég Kulturális Tagozat és a Magyar Demokrata Fórum megyei szervezeteinek kezdeményezésére, a Fidelitas, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség, a KDNP, az MDF, az MDNP, az MKDSZ soproni szervezetei, valamint a Polgári Együttműködés Egyesülete és a Polgári Körök soproni csoportjai.

Szemerey Tamás. Szarka László, Borbély József, Szokolay Sándor
az MDF-irodában tartott sajtótájékoztatán

    Ezt ma a  FIDESZ-Kulturális Tagozata, valamint az MDF megyei elnökségeinek közös soproni sajtótájékoztatóján Dr. Szarka László, elnök (FIDESZ) és Dr. Borbély József, elnök (MDF) közösen jelentették be. Az eseményen résztvett Szokolay Sándor, Kossuth-díjas zeneszerző, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata tiszteletbeli elnöke, és Dr. Szemerey Tamás a tagozat helyi alelnöke.

    Szarka László elmondta: A december 8-ai ünnepségen imát mond Horváth Imre városplébános, jelen lesznek a történelmi egyházak soproni képviselői, elhangzik Szokolay Sándor (FIDESZ Kulturális Tagozat) és Szabó Miklós (MDF) megemlékezése, Für Lajos üzenete a soproniakhoz, valamint Kosztolányi Dezső: Marcus Aurelius c. verse. A szervezők kérik, hogy a rendezvény  résztvevői hozzanak magukkal gyertyát vagy mécsest.
Dr. Borbély József hozzátette: az ünnepség kezdeményezőjeként az MDF nevében Szabó Miklós megyei elnök méltatja majd Antall József életpályáját.

    A sajtótájékoztatón szóba került egy Antall József nevét méltó módon megörökítő közterület, emléktábla létrehozása, vagy szobor felállításának ötlete. A 10 éves évfordulós ünnepség megfelelő alkalom arra, hogy egy alulról, a soproni polgároktól származó, megfelelően kidolgozott kezdeményezésként Antall József szellemi örökösei ezen a módon is leróhassák tiszteletüket a politikus emberi és szellemi nagysága előtt.
        Borbély József azt is bejelentette: A hagyományoknak megfelelően Antall József halálának évfordulóján december 12-én, szentmisét tartanak  a soproni Domonkos-templomban.
    Szokolay Sándort baráti szálak is fűzték a volt miniszterelnökhöz. A két politikai párt közös rendezvényére utalva, valamint Antall József és Orbán Viktor közötti kapcsolat fő vonásait vázolva, jelentette ki a zeneszerző az összefogás szükségességét: Magyarország nagy hiányt szenved abban, amit Péter apostol a pünkösdi történetben úgy fogalmaz meg: ,,Mindnyájan egy akarattal együtt valának"- mondta a zeneszerző. 

T.É.