CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 02., kedd 00:09


Dr. Szájer József lemondott az országgyűlés alelnöki tisztéről- A Regionális Fejlesztési Tanács a pályázatokról- IV. Magyarországi Bormarketing Konferencia- Országos Zeneiskolai Oboa és Fagottverseny

Hírek, események

Dr. Szájer József lemondott az országgyűlés alelnöki tisztéről. Jövő év február 1-jei hatállyal mondott le Dr. Szájer József az országgyűlés alelnöki tisztéről, erről Szili katalin házelnököt levélben értesítette. A politikus azzal indokolta döntését, hogy a néppárti megfigyelői csoport vezetőjeként hétfőtől csütörtökig Brüsszelben illetve Strasbourgban tartózkodik.
Szájer József a Fidesz "Szabad Európa Listáján" a második helyen szerepel és ő vezeti az európai parlamenti felkészülést is a pártban. A Fidesz-frakció Szájer József helyére Deutsch Tamást javasolja a parlamentnek megválasztani.

A Regionális Fejlesztési Tanács a pályázatokról Hazánk uniós csatlakozása jelentős feladatot ró a regionális szereplőkre. 2003 során a Regionális Fejlesztési Tanács egy gyorsan változó jogszabályi-intézményi környezetben, állásfoglalásaival, javaslataival aktív részese volt a decentralizációs folyamatoknak. A Tanács 2003. évi eredményeiről, regionális pályázatokról tart Szombathelyen beszámolót holnap. Elhangzik:  a  Phare 2002-2003 országos pályázatok régiós alakulásáról (Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése - Orpheus, Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen, Információs technológia az általános iskolákban), a  Pályázat Előkészítő Alap (PEA ) kidolgozásra javasolt Nyugat-Dunántúli pályázatairól, valamint a Nyugat-dunántúli  Regionális Fejlesztési Tanács és a Nyugat-Pannon Eurégió szervezeti kérdéseiről szóló tájékoztatás.

IV. Magyarországi Bormarketing Konferencia 2003. december 4-én tartják a IV. Magyarországi Bormarketing Konferenciát, amelynek megnyitóján köszöntőt mond Walter Dezső polgármester. A Bormarketing Műhely Kht. szervezésében megvalósuló rendezvény helyszíne a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ.

Országos Zeneiskolai Oboa és Fagottverseny 2003. december 4-én. kerül sor az Országos Zeneiskolai Oboa és Fagottverseny döntőjére Sopronban. Az eseménynek a B. W. Pannonia Med Hotel Európa-terme ad helyet.