CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 03., szerda 13:29


Az Ikva Rádió hírei


A Magyar Posta Rt a hatékonyabb működés és az erőforrások ésszerűbb felhasználása érdekében átalakítja szervezetét. Ez érinti a regionális igazgatóságokat is. Január 1-vel megszűnik a nagy múltú, 154 évvel ezelőtt alapított Soproni Igazgatóság. Az új évtől 3 igazgatóság működik majd, a központi régió székhelye Budapest, a nyugat-magyarországié Pécs, a kelet- magyarországié pedig Debrecen lesz. Ma Sopronba látogat Szabó Pál, a MP Rt vezérigazgatója és személyesen találkozik Walter Dezső polgármesterrel, hogy tájékoztassa a január 1-én életbe lépő változásokról.

Holnaptól rendezik két napon át a IV. Magyarországi Bormarketing Konferenciát, amelynek megnyitóján köszöntőt mond Walter Dezső polgármester. A Bormarketing Műhely Kht. szervezésében megvalósuló rendezvény helyszíne a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ

Nyílt napot tart a határrendész és rendőri pálya iránt érdeklődőknek a Soproni Rendészeti Szakközépiskola ma délelőtt 9.00 órától. Az érdeklődők tájékoztatást kapnak az iskolában folyó oktatásról, a felvételi követelményekről és a hivatásos pályáról.

Mercedes kisbusz akarta elhagyni az országot ma hajnalban. A buszban 15 moldáv állampolgár tartózkodott, akik -mint az útlevélkezelő megállapította-, hamisított útlevéllel akarták átlépni a határt. Meghallgatásukkor elmondták, hogy újsághirdetésben olvastak egy nyugat-európai munkavállalásról, s arra jelentkeztek. A szervezésért fejenként 600 eurót kellett fizetniük.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.