CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. december 06., szombat 22:43


A Jótékonysági Katalin Bál bevételéből adományt kapott két óvoda

Ajándék Mikulás napján az MSZP szervezésében

Ajándék Mikulás napján
A Jótékonysági Katalin Bál bevételéből adományt kapott két óvoda

    2002-ben hagyományteremtő céllal alapította Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés Elnöke és Medgyessyné Csaplár Katalin, Magyarország Miniszterelnökének felesége a Jótékonysági Katalin Bált, amelyen piacvezető cégek vezetői és közéleti személyiségek adományainak köszönhetően nyolcezer nélkülöni kényszerülő gyermeknek jutottak sportszerek és készségfejlesztő játékok, mintegy 45 millió forint értékben.

    A segítségnyújtás sikerességének köszönhetően a Magyar Vöröskereszttel együtt idén is megrenendezték a jótékonysági bált, amely alkalommal az alapítókhoz csatlakozott Lévai Katalin, esélyegyenlőségi miniszter is.
    A 2003. november 22-én, a Budapest Mariott Hotelben tartott idei rendezvényen összegyűlt 55 millió forintnyi adományból szombaton Sopron két óvodájába is érkezett egy-egy, óvodánként másfél milliós szállítmány, amelyet Kránitz László, országgyűlési képviselő és Kalmár István alpolgármester adott át az óvodásoknak, akik boldogan bontogatták a csomagokat, amelyben a plüssálatok, játékautók, labdák, társasjátékok mellett, csúzda, porszívó, és egyéb nélkülözhetetlen, az óvodai fejlesztő munkát segítő eszközök voltak.

A Kőszegi Úti Óvodában 96 gyerek, a Halász Utcai Óvodában 140 óvodás örült annak a Mikulás napi ajándéknak, amelynek átadó ünnepségét az MSZP Sopron és Környéke Helyi Szervezete szervezte.

T.É.