CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. december 12., péntek 14:42


Elismerés az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság részéről

Civil szervezetek támogatása

Civil szervezetek támogatása

Az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság döntése értelmében az önkormányzat több civil szervezetet segít egyszeri anyagi támogatással.
A 2003. december 11-ei ülésen Kovács László bizottsági elnök tájékoztatta a meghívott szervezetek képviselőit a számukra nyújtott támogatásról.

A Testvériség Táncegyüttes, a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége, a Fidelissima Kórus, a Juventus Fúvószenekar, a Pendelyes Táncegyüttes, a Majorett Csoport,  a Civitas Pinceszínház és a Tourinform Iroda részesült a bizottság elismerésében.
Kovács László köszöntőjében méltatta a város kulturális életének részévé vált szervezetek tevékenységét, amelyek közül a Civitas Pinceszínház harmincadik, a Testvériség Táncegyüttes negyvenedik, jubileumi évét ünnepli,  a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége évente kiadja a Soproni Füzetek művészeti antológiát.
Bősze Balázs Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetségének elnöke külön kiemelte Sarkady Sándor költő munkásságát akinek szerkeszésében jelent meg a 2003-as évet összefoglaló kötet is.
A szervezetek képviselői ezután  ünnepélyes keretek között aláírták a támogatási megállapodásokat.

tsz