CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. december 12., péntek 22:39


VII. soproni jótékonysági Rotary bál

Az adományokat szemészeti műszerek beszerzésére fordítják

VII. soproni jótékonysági Rotary bál

Hetedik alkalommal, január 24-én rendezi meg a Rotary Club Sopron jótékonysági bálját.
A rendezvény részleteiről Hillebrand Imre, a Rotary Club Sopron soros elnöke, Dr Cseke István titkár és Dömötöri László sajtótájékoztatón számolt be.

Dr. Cseke István, Hillebrand Imre, Dömötöri László

A tavalyi gasztronómiai seregszemle és verseny sikerére való tekintettel, a tervek szerint, idén is gasztronómiai rendezvénnyel kapcsolják össze a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban rendezett bált.
,,Terítéken az EU-konyhája" lesz - mondta Dömöri László, aki kifejtette: a soproni és Sopron környéki vendéglátósok részvételével az uniós tagországok gazstronómiai remekeit szeretnék kínálni a bálozó közönségnek.

A jótékonysági rendezvényre, amelynek fővédnöke Rudolf Otto, az 1910-es Körzet Kormányzója, 500 főt várnak a bál bevételét pedig a Soproni Erzsébet Kórház szemészeti műszereinek beszerzésére fordítják.
Dr. Cseke István elmondta: a Rosenheimi Rotary Clubbal közösen egy 20 millió forintos nagyságrendű projekt megvalósításához szükséges az adományokből befolyó összeg, amely a gyermekkori látóvizsgálati szűrést segítő, látóelemző készülék beszerzését tenné lehetővé, ezáltal egészen kis gyerekek is bekerülhetnének a szűrővizsgálati rendszerbe. Másrészt a felnőttkori szembetegségek gyógyítását segítené annak a digitális technikának a beszerzése, amely lehetővé tenné a digitalizált felvételek nagy távolságra való elküldését. Ez által megteremtődne annak lehetősége, hogy a helyben végzett vizsgálatról az egészen nagy távolságra található szakemberek is véleményt mondhassanak.

A VII. soproni jótékonysági Rotary bálra jegyek a Rotary Club Sopron tagjainál 10.000 forintért vásárolhatók, elővételben január 8-ig 8.000 Ft.
A jegyvásárlással egyidőben 8, 12, valamint 14 fős asztaloknál helyek foglalhatók Dobos Józsefnél a 06 30/401-77-46-os mobilszámon. A szervezők tombolatárgy felajánlásokat is várnak a 99/313-005, illetve a 99/332-173-as telefonszámon.

T.É.