CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 13., szombat 22:23


Játszóház és kiállítás a Bán János Közösségi Házban - Autheried Éva matematikusnak emléktáblát avatnak - Eurosolar Magyarország: Napenergia 2003-díja

Hírek, események

Játszóház és kiállítás A Mi Kis Családunk csinálta címmel játszóházat tartanak holnap, december 14-én, vasárnap 14.00 és 18.00 óra között a Bán jános Katolikus Közösségi Házban, a Halász utca 38. szám alatt. A játszóház ideje alatt megtekinthető a résztvevők által készített karácsonyfa díszekből rendezett kiállítás.

Emléktábla-avatás Autheried Éva matematikus halála 25. évfordulóján emléktáblával tisztelegnek tanítványai. Emléktábláját a Széchenyi Gimnázium falán vasárnap, december 14-én, 11.00 órakor leplezik le, amelyet megelőzően a Szent Mihály temetőben koszorúzzák meg sírját.

Az Eurosolar Magyarország átadta idei Napenergia 2003-díjait. Veszprém, Gödöllő városa mellett a Magyar Biomassza Társaság és az Energia Klub tevékenységét is Napenergia 2003 díjjal jutalmazták.


A soproni Városházán tartott eseményen jelen volt Őri István, a Környzetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára. A díjazottakat köszöntötte Walter Dezső polgármester, aki a megújuló energiaforrások jelentőségére és az azok széles körben való elterjesztésének fontosságáról szólt.

A megújuló energiaforrások szélesebb körben történő alkalmazása az EU-csatlakozás kapcsán is időszerű és megoldandó problémák sorát jelentő jövőbeni feladat, az Eurosolar szervezet több kategóriában ezért is tartja fontosnak az évenkénti díjazását azoknak, aki kiemelkedően teljesítenek a megújuló energiaforrások területén.