CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. április 07., péntek 00:00


Megkezdődött a helyi csata

GYSEV-RINGA-Soproni Postás 55:50

MEGKEZDŐDÖTT A DÖNTŐBE JUTÁS HELYI VETÉLKEDŐJE

GYSEV-RINGA - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 55:50 (23:22)


A döntőbejutásért vívandó három győzelemig tartó helyi párviadal első felvonása valami hihetetlen pocsék játékot hozott. Mondjuk azt, hogy a "nagy tét" megbénította a játékosokat, hiszen hibát hibára halmoztak. A Postás járt élen a sikertelen dobásokban, 11 dobást rontottak el egymás után. Az, hogy a GYSEV nem tudott jelentős előnyt kiharcolni, mutatja, hogy ők is hadilábon álltak a sikeres dobásokkal és a jó védekezéssel. A játék küzdő jellege domborodott ki, azonban a nézők bosszankodtak a sok kihagyott helyzet miatt. Nem is lehet kiemelni senkit sem a két csapat játékosai közül, hiszen mindenkinek óriási hibái voltak. Egy-egy rövid sorozatot elkapott még Bíró, Szeles majd Fodor, a másik oldalon Mandic, Eördögh, Vilipic. A félidő végére igen szorosan alakult az eredmény.

A szünet sem segített sokat, folytatódott az egymás hibáiból való élés. Ekkor már az idegek is vékonyodtak, amit Hollósy és Armaghani, valamint Delmis ellen ítélt technikai hibák jeleztek. A félidő közepére a Postás 6 ponttal elhúzott és jó lehetősége volt vezetésének 10 pont fölé növelésére. A személyi dobások sem sikerültek, a 28 lehetőségből csak 17-et értékesítettek, míg a GYSEV 16-ból 15-öt bedobott. A végjátékban Eördögh két, Dénes és Donkó egy-egy hárompontosat dobott és ezzel átvették a vezetést. A vége előtt 12 mp-el 2 pontos GYSEV vezetésnél Bíró dobhatott két személyit. Csak az egyiket dobta be és mindjárt utána sportszerűtlen faultot követett el, amelyeket Mandic bedobott és még a félpályáról is a GYSEV jöhetett. A dudaszóval egyidejűleg Mandic még betalált, így alakult ki a végeredmény.

A második összecsapásra vasárnap este 6 órakor kerül sor a Sportcentrumban.

GYSEV: Mandic 12, EÖRDÖGH 16/6, Poto 5, Hollósy 2, Vilipic 8, Cs: Dénes 3/3, Radnóty 6, Donkó 3/3, Edző: Saeed Armaghani.

Postás: Fodor 6, Ambrus 9, Delmis -, SZENES 14, BÍRÓ 14, Cs: Bakai -, Veres 5/3, Ördög -, Szemerédi 2. Edző: Meszlényi Róbert.

Tvordy György