CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 16., kedd 11:14


Az Ikva Rádió hírei


Szombat éjjel fél tizenegykor a Tölgyfasor 18. alá riasztották a tűzoltókat, ahol egy faház égett. Míg kiértek, több pb. gázpalack is felrobbant. Vasárnap hajnalban a Széchenyi tér 1.szám alá siettek, ahol egy pincéből dőlt a füst. Alig értek vissza az állomáshelyre a tűz eloltása után, ugyanabba a házba hívták őket vissza, mert meggyulladt a pince egy másik tárolója. Mindkét ügyet átadták a rendőrségnek, bűncselekmény gyanúja miatt.

Tegnap délután fél háromkor egy Fertőbozon történt balesethez riasztották őket. Egy személyautó egy másik, parkoló gépkocsinak ütközött, majd felborult. A mentősök ellátták a - szerencsére csak - könnyű sérülteket, a tűzoltók pedig megtisztították az úttestet tegnap kora délután Fertőbozon.

Huszonkét embercsempész ellen hozott ítéletet a közelmúltban a Soproni Városi Bíróság. Legsúlyosabb büntetésként öt év négy hónap börtönt szabott ki a dr. Gajdos Anikó vezette testület. Az elítéltek között soproni és budapesti magyar, kínai és szír állampolgárok is vannak.

December 15. éjféltől új vasúti menetrend lépett életbe. Az egyik legfontosabb változás, hogy a Sopronból Budapestre közlekedő Intercity vonatok nem a Déli, hanem a Keleti-pályaudvarra érkeznek. Utazásuk előtt feltétlenül érdeklődjenek a Máv helyi információs irodáját:517-212.

Véradás: December16.kedd, 16.00-19.00 Csapod polgárai az általános iskolában.

A karácsonyi vásári forgatag veszélyeinek csökkentésére és főleg a zsebtolvajok ellen, közös járőrözést tartanak Sopron utcáin és a bevásárló központokban a rendőrség és a határőrség munkatársai.

Ajándékgyűjtő akciót hirdetett a Magyar Vöröskereszt. A szervezet a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Évében az intézményekben élő sérült gyermekek karácsonyát szeretné megszépíteni. A soproni területi irodába eddig kevés felajánlás érkezett, ezért továbbra is számítanak Sopron és a környék lakosainak felajánlásaira.

Idén is felállította elárusító helyét a karácsonyi vásáron, a Bányászati Múzeummal szemben a Lions Soproni Klubja. A forralt bor és a sütemények árusításából befolyt pénzt most a vakok és gyengénlátók támogatására fordítja a karitatív szervezet.