CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 16., kedd 11:19


Deák Ferenc szobrát avatják - Ügyes kezek - A Kerékpáros Régióért Egyesület teljes bedobással pedálozik a 2004. év felé

Hírek, események

Deák Ferenc szobrának avatása Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Soproni Városszépítő Egyesület  Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából elkészült DEÁK - SZOBOR avatására hívja a soproniakat 2003. december 18-án, csütörtökön, 14:00 órakor. Kutas László szobrászművész alkotása a Deák téren áll majd. A szobrot  Walter Dezső Sopron Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Kubinszky Mihály Sopron város Díszpolgára, a Városszépítő Egyesület elnöke leplezi le.
Avató beszédet mond Dr. Turbuly Éva, a Soproni Levéltár igazgatója. Közreműködnek: a Deák téri Általános Iskola diákjai.

Ügyes kezek 2003. december 18-án, csütörtökön, 15:30 órakor, a hagyományos Ügyes kezek címmel elnevezett, kézműves foglalkozást tartják a Széchenyi István Városi Könyvtárban (Sopron, Pócsi u. 25., tel.: 311-377, 511-250.), ahol a karácsonyra való készülődés jegyében ajándékok-, díszek készítését tanulhatják, gyakorolhatják a résztvevők.

A Kerékpáros Régióért Egyesület teljes bedobással pedálozik a 2004. év felé
Nyugat-dunántúli Kerékpáros Régióért  Közhasznú Egyesület Hírlevele ajánlja a  www.pannonpedal.hu honlapot, nem csak kerékpárosoknak:
Az Egyesület érdekes és hasznos információt kínál mind a kerékpáros turizmus, sport, szabadidő, közlekedés területén. A honlap igyekszik lehetővé tenni, hogy az érdeklődő betekinthessen a Nyugat-dunántúli  Régió kerékpáros életébe és részt vehessen az Egyesület ténykedésében. A www.pannonpedal.hu honlap sok mindenkinek nyújt hasznos információt:
- a hobbykerekesek: túraterv –készítési, kerékpár tárolási, karbantartási, parkolási ötleteket találnak
- szabadidős programot keresők: a nyugat-dunántúli programajánlóban böngészhetnek
- A profi pedálosok:- versenykiírásokra, technikai információkra,
- az időjárás viszontagságaitól tartók öltözködési és időjóslási tanácsra találnak
- kerékpárbarát önkormányzatoknak, kerékpáros fejlesztésekhez partnert, támogatást keresőknek pályázati infók, KEZDET projekttár, stb állnak a rendelkezésre
- kerékpáros vendéget váró szolgáltatók, szállások, kerékpáros programkínálók, túraszervezők a kerékpáros szolgáltatók között megjelenhetnek, vendéget nyerhetnek…
és a kerékpáros gondolattal még csak kacérkodók is meggyőző érvekre lelne : pl. ,,10 év a kerékpározás mellett”, kerékpár vásárlási tanácsok, illetve a kerékpár történetéről olvashatnak

Az Egyesület egy határmenti tematikus kerékpár-turisztikai projektet készít elő, ez a Borostyánkő út, melynek célja a határmenti térségek kerékpáros kínálatának piacelvű alakítása, háttér infrastruktúrájának nyugati kerékpáros hálózathoz illesztése, így közös ,komplex turisztikai termék létrehozása. A projektkezdeményezést Sopron, Kőszeg, Szombathely, Zalalövő városa, Zala Megyei közgyűlése támogatja.
,,Ismerkedjünk kerékpáron” című projekt a szomszédos Ausztriával való kulturális és turisztikai kapcsolatokat kívánja erősíteni, közös kerekezésekkel, ismerkedő-tervezgető találkozókkal, kiadványokkal.

Továbbá az Egyesület hivatalos Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium decemberi értékelő konferenciájára. További információkat az érdeklődők a www.pannonpedal.hu honlapon találnak.