CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 17., szerda 13:53


Az Ikva Rádió hírei


Holnap (december 18.) közgyűlést tart városunk képviselő testülete. Az év utolsó tanácskozásán elsősorban a drágulásokról lesz szó. Több napirendi pont szól a tarifákról és a helyi adókról. Változtatnak a lakásrendeleten, a gépjárműadó mértékén, a kommunális, iparűzési és építményadón. Változnak a parkolás és a helyi buszközlekedés tarifái is. Meghatározzák a városatyák a környezetvédelmi, szemétgazdálkodási feladatokat és döntenek egy hatszázmillió forintos célhitel felhasználásáról. A legalább harminc napirendi pontot megtárgyaló közgyűlésen téma lesz a Sportlétesítményeket Fenntartó Szervezet és az Ingatlankezelő összekapcsolása és új közterületeket is neveznek el.

Defibrillátort és az újszülöttek kivizsgálását megkönnyítő vérvizsgáló készüléket adományozott az Erzsébet kórháznak a Casinó Sopron és a Raiffeisen Bank. A készülékek összértéke 3,5 millió forint. Értékes adományokkal segíti a kórház működését a Soproni Egészségügyi Alapítvány is, mely hamarosan két, különleges ágyat adományoz a Kórháznak.

December 15-től éjféltől új vasúti menetrend lépett életbe. Az egyik legfontosabb változás, hogy a Sopronból Budapestre közlekedő Intercity vonatok nem a Déli, hanem a Keleti-pályaudvarra érkeznek. Utazásuk előtt feltétlenül érdeklődjenek a Máv helyi információs irodáját: 517-212.

Véradás: holnap (december 18.) 13.00-17.30 Fertőszentmiklós lakosai és a Nádgazdaság Rt dolgozói a fertőszentmiklósi Egészségházban.

A karácsonyi vásári forgatag veszélyeinek csökkentésére és főleg a zsebtolvajok ellen, közös járőrözést tartanak Sopron utcáin és a bevásárló központokban a rendőrség és a határőrség munkatársai.

Idén is felállította elárusító helyét a karácsonyi vásáron, a Bányászati Múzeummal szemben a Lions Soproni Klubja. A forralt bor és a sütemények árusításából befolyt pénzt most a vakok és gyengénlátók támogatására fordítja a karitatív szervezet