CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 18., csütörtök 08:09


Adventi hangverseny a zeneiskolában - A Fertõtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület pályázata- A Megyei Õszi Tárlat Közéleti Különdíja -Rogán Antal Sopronban

Hírek, események

A Gyermekétkeztetési Alapítvány IX. Karácsonyi Élelmiszerosztó Akciója  A Gyermekétkeztetési Alapítvány Kiemelkedõen Közhasznú Szervezet Kuratóriumának IX. Karácsonyi Élelmiszerosztó Akciójának 2003. évi pályázatán soproni iskolák is nyertek. Ajándékcsomagokat a Szent István Általános Iskola, a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, a Petõfi Sándor Általános Iskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakképzõ Iskola, a Fenyõ Téri Általános Iskola kapott  Gyõr-Moson- Sopron megyébõl pedig még az enesei Általános Iskola és a beledi Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat.
A 137 ajándékcsomag jelképes átadására december 17-én került sor a soproni Fõ téren, ahol Kalmár István alpolgármester köszöntötte a sikeresen pályázókat és adta át a csomagokat.
Egy-egy csomagban alapélelmiszerek: liszt, cukor, húskonzerv, tészta, burgonya, rizs, stb. vannak 5.480 Ft értékben. Egy csomag súlya: kb. 16 kg. A mostani akció elõzménye, hogy az ország 1.090 iskolájából, és óvodáiból 77.400 csomagigénylés érkezett. A pályázó intézmények vezetõi segítséget kértek a sok a rászoruló gyerekre hivatkozva. A december 17-i téli szüneti élelmiszercsomag átadó akció a kilencedik az alapítvány történetében.
Országosan 256 iskola rászoruló tanulói részére 10.000 élelmiszer csomagot adott át az idén 10 éves Gyermekétkeztetési Alapítvány, amely eddig több mint 1 milliárd forintnyi élelmiszerrel segítette a rászoruló gyerekeket.
Az alapítvány az elsõ idõben adománygyûjtései során felhívta a társadalom figyelmét, hogy a szegény gyerekek étkeztetése megoldásra vár. A hétvége, a tavaszi, nyári és téli szünet azonban még nincs megoldva, sok gyerek marad meleg étel nélkül. A Gyermekétkeztetési Alapítvány mostani célja, hogy minél több szegény gyereknek megteremtse hétvégére, a tavaszi, nyári és téli szünetre a meleg étkeztetést. A csomagokért az iskolák kisbuszokat és teherautókat küldtek az ország minden részérõl.

Adventi hangverseny a zeneiskolában Zongoraszakos növendékek adtak adventi hangversenyt a Horváth József Mûvészeti Iskola kamaratermében. Horváth jolán tanárnõ 15 növendéke játszott adventi-karácsonyi zongoradarabokat a teltházas közönség elõtt.

A Fertõtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesületet 2003. december 7-én hivatalosan bejegyezte a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Bíróság,  ezzel az alakulási folyamat véget ért és megkezdõdhet a világörökség feltárása, megõrzése, megóvása, fejlesztése érdekében az érdemi munka.
Az Egyesület elnöksége ezért 2003. december 11-én Fertõszéplakon ülésezett, amelyen az elnökség tagjai mellett a valamennyi egyesületi tag, azaz a Fertõtáj polgármesterei is részt vettek. Az elnökség döntött a titkári tisztség kiírása ügyében, azaz 2003. december 31-ig lehet a tisztségre pályázatot benyújtani. A tisztség betöltésének kezdõ idõpontja 2004. január 15. A pályázat részletes tartalma:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A FERTÕTÁJ VILÁGÖRÖKSÉG MAGYAR TANÁCSA EGYESÜLET
TITKÁRI TISZTSÉGÉRE

A Fertõtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület (Fertõd Joseph Haydn u.2. 9431) pályázatot hirdet az Egyesület titkári tisztségének betöltésére.
A munkába lépés legkorábbi kezdete és tartama: 2004. január 15-tõl határozatlan idõtartamig.
A titkár díja, illetve egyéb juttatásai: megegyezés szerint.
A titkár a tisztségébõl eredõ feladatokat határozatlan idejû munkaviszonyban látja el az Egyesület javára.

A titkári tisztség, illetve a munkakör ellátásához szükséges feltételek:
- felsõfokú végzettség
- tárgyalási szintû német nyelvtudás
- szervezési gyakorlat
- számítógépes felhasználói ismeretek
- jogosítvány

Elõny: - EU pályázatokban szerzett jártasság, a térség ismerete

A pályázatnak tartalmaznia kell:
- a végzettségre vonatkozó okmányokat, illetve másolatukat
- pályázó részletes szakmai önéletrajzát
- nyilatkozatot, hogy a pályázó megválasztása esetén a tisztség betöltésének nincs törvényes akadálya, illetve korlátja

A pályázat benyújtásának határideje: 2003. december 31.

A pályázatot kizárólag postán lehet benyújtani a fenti határidõig 2 példányban Ivanics Ferenc egyesületi elnök nevére a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatala címére: 9021 Gyõr Árpád u. 32. „VILÁGÖRÖKSÉG” megjelöléssel.

A pályázat elbírálásának határideje: 2003. január 14.
 

A Megyei Õszi Tárlat Közéleti Különdíja

A kiállítás-látogatók szavazata alapján Papp Gábor, pannonhalmi képzõmûvész alkotásai bizonyultak a legnépszerûbbnek, így a „Megyei Õszi Tárlat Közéleti
Különdíját” õ vehette át Ivanics Ferenc megyei közgyûlési alelnöktõltõl a tegnap délután Gyõrött, a Megyeházán.

A Megyei Õszi Tárlat november 13-i megnyitóján a „közéleti különdíjat” a Megyei Közgyûlés alelnöke  ajánlott fel a kiállítás legnépszerûbb alkotójának. Az ötletet támogatva, a felajánláshoz csatlakozott Balogh József, Gyõr polgármestere és dr. Szakács Imre, a Megyei Közgyûlés elnöke is.
 

Rogán Sopronban A lakáshitelekhez nyújtott kedvezmények drasztikus megkurtítását, az elmúlt tizenöt év egyik legnagyobb vívmányát, a mûködõ lakástámogatási rendszer lerombolását,  továbá a 2004. évi költségvetés kiszámíthatatlanságát bírálta Rogán Antal a Soproban tartott lakossági fórumon, kifejtve : az EU-csatlakozás évében Magyarország lakosságának, minden rétegnek kiszámíthatóságra és tervezhetõségre lenne szüksége nem pedig adóemelésre, és az árak emelkedésére. Az EU-ba igyekvõ tíz ország között Magyarország immár sok tekintetben sereghajtó vélte Rogán Antal a soproni Vas- és Villamosipari Szakképzõ iskola aulájában tartott rendezvényen.