CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. december 18., csütörtök 22:58


Betlehem – ahogy a kisgyermekek látják

Betlehem – ahogy a kisgyermekek látják

    Még csak néhány napja nyílt a Betlehem-kiállítás, azonban máris sokan megtekintették a Gyermek- és Ifjúsági Központ emeleti galériájában.
    Óvodai csoportok, játszóházba, szakkörre igyekvő gyerekek, anyukák csodálják meg a kisgyermekek és a Hermann Alice Óvoda óvodapedagógusainak munkáját.
 

    A téma a betlehemi jászol. Az Advent – várakozás. Várakozás a karácsonyi fényre, a gyógyító- segítő kézre. Várakozás a békére, a csendre – a világot átfogó Szeretetre.

    A betlehemi jászol papírból, háncsból, mézeskalácsból, sógyurmából, fonalból, textilből kirakva látható a színes terítőkkel borított állványokon.
 

    A téma örök és mégis minden évben, mindenkinek mondd valami újat. A gyermeki szemek, ahogy rácsodálkoznak újra meg újra arra a régi világra, ahol egy édesanya, Mária a jászolban ringatta kisfiát, talán most is közelebb kerülnek a Karácsony misztériumához. Megsejtik, hogy az ünnep lényege nemcsak a fenyőfa alatt sorakozó ajándékok, a családi vacsora a szépen terített asztalnál, hanem több ennél: Talán megértik egyszer, hogy a szív gazdagsága és a szeretet melege többet ér minden korban a talmi csillogásnál.
 

    Talán a papírcsíkok ragasztása, a mézeskalács házikók és díszek készítése közben hallhatták azt az igaz történetet, amely a Megváltó születéséről szól.
Igazi ajándék ez a Betlehemi kiállítás – kicsiknek és nagyoknak – Advent utolsó hetére. Vízkeresztig – azaz január 5-ig – díjtalanul megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében
 

Horváth Edit