CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 22., hétfő 14:52


Az Ikva Rádió hírei

Súlyos balesetek történtek a hétvégén Sopronban, illetve környékünkön. Sopronkövesden szombaton délután, egy fiatal lány körültekintés nélkül lépett az úttestre. Egy személyautó elütötte, a balesetben a hölgy először a motorháztetőre, majd az aszfaltra zuhant. Súlyos sérülésekkel került a soproni kórházba. Nagycenken szombat este történt súlyos baleset, amikor egy- a 84-es főúton közlekedő személyautó-, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott egy másik autónak ütközött. A vétlen sofőr autójában utazó két gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a baleset okozóját súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Tegnap délelőtt Sopronban a Deák tér-Lenkey utca sarkán gyalogost gázoltak. Szerencsére nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
Önkormányzati Képviselők Nemzedéki Tanácsa /ÖNKÉNT/ alakult a Sopron környéki kistelepülések önkormányzati képviselőiből. Az országos hatáskörű civil szervezet alelnöke FirtlKatalin, Kópháza önkormányzati képviselője. A szervezet nem a hivatalokon, hanem személyes kapcsolatokon keresztül kívánja a problémákat az önkormányzatokhoz eljuttatni. Az ÖNKÉNT az Eu-csatlakozás adta feladatokra is felkíván készülni, többek között segítséget nyújt a kistelepüléseknek a pályázatok megírásában.
 
 Az év elején újra megnyílhat a nagycenki Kastélyszálló. A Kincstári Vagyonigazgatóság és a Kastélyszálló Rt. közös megegyezéssel bontották fel a szálló bérleti szerződését a házat korábban üzemeltető vállalkozóval. A bérlő elmondása szerint a ház felújítására, fejlesztésére, valamint színvonalas szolgáltatások bevezetésére nem sikerült anyagi támogatást szerezni és nyár végére a bérleti díjat sem tudta fizetni. A kiírt pályázat határideje lejárt, a három beérkezett pályázatot várhatóan ezen a héten bírálják el. A 22, munka nélkül maradt dolgozó abban bízik, hogy az új üzemeltető tovább foglalkoztatja őket.
 
A Matáv-Sopron labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság tulajdonosi taggyűlésén a szezon végéig meghosszabbították Gőbl Gábor ügyvezető december 31-én lejáró mandátumát.
A klub közös megegyezéssel szerződést bontott két csatárral, Tiber Krisztiánnal és Bausz Róberttel. Ők Ausztriában szeretnék folytatni pályafutásukat.
 
A karácsonyi vásári forgatag veszélyeinek csökkentésére és főleg a zsebtolvajok ellen, közös  járőrözést tartanak Sopron utcáin és a bevásárló központokban a rendőrség és a határőrség munkatársai.
 
Idén is felállította elárusító helyét a karácsonyi vásáron, a Bányászati Múzeummal szemben a Lions Soproni Klubja. A forralt bor és a sütemények árusításából befolyt pénzt most a vakok és gyengénlátók támogatására fordítja a karitatív szervezet.