CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. december 23., kedd 16:17


Az Elke Kincse Alapítvány ajándékai - Lions-segítség - Múzeumi nyitvatartás - utóbuszok menetrendje

Hírek, események

Az Elke Kincse Alapítvány ajándékai A németországi Neudrossenfeldben lő Elke Schulte több mint egy évizede segíti adományival a soproni rászorulókat. Idén az evanglikus tempomban háromszáznál több ajándékcsomagot osztott ki hátrányos helyzetű gyermekeknek. Karitatív akciói keretében idén a bágyogszováti fogyatékosok és idősek otthonának, továbbá a dőri szociális intézménynek és a Veszprém megyei Úrkútra is jutott adományaiból.

Lions-segítség A Lions Klub soproni szervezete a közelmúltban szervezett orgonakoncert bevételéből és az adventi forraltbor árusításból származó bevételét a vakok és gyengénlátók szervezete tagjainak megajándékozására fordította, továbbá rászoruló soproni általános iskolások étkeztetési költségeit, két család eseti segítését is felvállalta. A tegnap a Családsegítő Intézet húsz rászorulójának adott át ajándékcsomagot a Lions Klub.

Múzeumi nyitvatartás A Soproni Múzeum ünnepi nyitvatartási rendje: december 26-28, valamint december 30-31-én nyitva tart. December 24-én, 25-én, 29-én és az új év elsőkét napján zárva tart.
A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum december 24-én, 10.00-14.00 óra között várja látogatóit, december 25-én és 26-án, továbbá január 1-én és 2-án zárva tart.

Autóbuszok menetrendje
Sopronban a Kisalföld Volán járatai december 24-én, szabadnapi (szobati) menetrend szerint közlekednek. December 25-én és 26-án a munkaszüneti napra (vasárnap) érvényes menetrend szerint járnak az autóbuszok. December 27-31 között szintén szabadnapi menetrend lesz érvényben, december 31-én az utolsó járatok 19.00 órakor indulnak a Jereván lakótelepről. A Leckner kristóf utcai autóbuszállomásól induló 21-es 18.48-kor indul az Ágfalvi úti lakótelepre, a 3-as 20.40-kor Brennbergbányára. a Sopron Plaza-Balf, 14-es számú járat 20.32-kor indul.

Helyközi járatok menetrendje A karácsonyi ünnep alatt és újév idején megváltozik a helyközi autóbuszok mentrendje.
December 24-én, szombati menetrend szerint közlekednek a járatok. December 29-én, és 30-án szintén szabadnapi (szombati) menetrend lesz érvényben, december 31-től január 3-ig munkaszüneti menetrend szerint járnak az autóbuszok.