CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. december 30., kedd 23:54


A rendőrség megújult technikai felszereltséggel kezdheti a 2004-es évet

Nyolc új rendőrautót adományozott a város önkormányzata a soproni rendőröknek.

December 30-án az önkormányzati képviselők jelenlétében adta át Walter Dezső polgármester Dr. Szabadfi Árpádnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság vezetőjének és  Farkas Gábor városi rendőr-kapitánynak azt a nyolc rendőrautót,amelyet az önkormányzat december 18-ai döntése alapján adományozott a soproni Rendőr-Kapitányságnak.

Walter Dezső polgármester beszédében elmondta: az Önkormányzat úgy döntött, hogy közbeszerzés keretében 25 millió forint értékben nyolc személygépkocsival támogatja a rendőrség munkáját. Kiemelte, Sopron országos hírnévre tehet szert, azzal, ahogy megbecsüli rendőrségét, különös tekintettel a májusi uniós csatlakozás utáni szerepére a városnak. Hagyományteremtő szerepet vállalt fel az Önkormányzat ezzel a döntésével  és példát kíván mutatni más városoknak. A polgármester megköszönte és külön kiemelte, hogy döntését politikai hovatartozás nélkül az Önkormányzat egyöntetűen támogatta. Köszönetet mondott a Porsche Hungária vezetésének, hogy közbeszerzési ár alatt biztosította az autókat a soproni önkormányzat számára. Walter Dezső tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a lecserélt autók a megye más településein fognak szolgálatot teljesíteni. Ezután képletesen egy autókulcsot adott át a soproni rendőrkapitánynak az adományozott autók használatba vételéhez.

Farkas Gábor, Dr. Szabadfi Árpád és Walter Dezső a kulcs átadásakor

Farkas Gábor városi rendőr-kapitány a kulcs átvétele után Tájékoztatott arról, hogy a soproni kapitányság eddig 26 gépkocsival rendelkezett, amiből 19-et a megyei főkapitányság, 6 darabot pedig alapítványi forrásból biztosítottak, de a többéves használat után, már  ezek sem tudják a feladatokat megfelelő színvonalon ellátni.
A rendőrkapitány örömét fejezte ki, hogy a rendőrség megújult technikai felszereltséggel kezdheti a 2004-es évet.

Dr. Szabadfi Árpád a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság vezetője a Cyberpressnek elmondta, hogy ez a nap képt szempontból is öröm számára. Egyrészt mint a megye rendőr-főkapitánya, és mint soproniként átvehet a megyei rendőrségnek, a soproni városi kapitányságnak  az önkormáyzattól nyolc darab kiváló minőségű, új rendőrautót, másrészt szakmai oldalról nagyon fontosnak tartja, hogy a májusi uniós csatlakozás után, a rendőrség nem csak külső személyi megjelenésében lehet ápolt, hanem a technikai megjelenésében is. A nyolc autó amit az önkormányzattól átvesz a rendőrség, azt a színvonalas külső megjelenést biztosítja a rendőrségnek, amellyel tekintélyt, tiszteletet vívhat ki magának, a szakmai munka amely a közbiztonság valamint a bűnügyi területen folyik, egy magabiztos, technikailag satbil háttérrel fog rendelkezni.
A rendőr-főkapitány úgy gondolja, hogy a város ezzel azt is mutatta, hogy a viszonylag nehéz anyagi körülmények között is mindent megtesz azért, hogy a rendőrsége jó technikai feltételekkel rendelkezzen, és olyan előrelépést is mutat, hogy az ide látogató turisták, ha találkoznak a hatósággal, a minőségi technikai felszereltséggel rendelékező rendőrséggel, ez biztonságot és tiszteletet sugall számukra.

A soproni kapitányság technikai felszereltségében megújult, ezekkel az új autókkal minden amortizált, 300-400 ezer kilométert futott autót lecserélnek amit a központi keretből biztosított két autóval nem tehettek meg.
A humán erőforrás is megújul, nyár elején ötven rendőr végez a Rendészeti Szakközépiskolában így a soproni kapitányságot szinte teljes egészében fel tudják tölteni, megszűnik a létszámhiány - nyilatkozta Szabadfi Árpád.

tsz