CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. december 31., szerda 02:03


A Trio d'Echo együttes év végi koncertje

A Trio d'Echo együttes év végi koncertje

A Trio d'Echo együttes adott koncertet a tegnap a B. W. Pannonia Med Hotel Európa-termében.
Eckhardt Gábor (zongora), Horn András ( klarinét), Déri György (gordonka) óévbúcsúztató előadásán Ludwig van Beethoven: B-dúr trió, op. 11, Mihail Glinka: Trio pathétique (1832), Anatolij Ljadov: Mozurka, op. 3 Nr. 6, Szergej Rahmanyinov: g-mol etude-tableaux, op. 33 Nr. 5, Kovács Béla: Üdvözletem, Johann Strauss úr!, Paco de Lucia: El tempul, Astor Piazzolla: Verano Porteno művek hangzottak el.

A Vasárnapi Muzsika és a soproni Zenebarátok Köre szervezésében tartott idei utolsó rendezvényén Kóczán Péter, a rendezvénysorozat fáradhatatlan szervezője kérésünkre rövid mérleget vont az idei évről. Elmondta: a februári váltással a Vasárnapi Muzsika rendezvénysorozat kikerült az addigi megszokott helyszínről, a Pannonia Med Hotelből; a továbbiakban minden hó első vasárnapján a Pannónia koncertterme,  a többi hétvégeken a Liszt Ferenc Kulturális Központ ad otthont a hangversenyeknek.
A jövőbeli tervek között szerepel az is, hogy a  négyszáz főt számláló Zenebarátok Köre, további zenekedvelőkkel bővüljön.
A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott előadások között a hónap minden második vasárnapján a Fidelissima Vegyeskar biztosítja a programot, az utolsó vasárnap pedig, a soproni szimfonikusoké. Így kívánnak a szervezők helyi zenei fórum jelleget adni a Liszt Ferenc Kulturális Központban rendezett koncerteknek, másrészt a két koncertlátogató törzsközönség ,,összevonásával" a hallgatóság létszáma is megnövekedett. 
A továbbiakban Kóczán Péter arról is beszámolt, hogy februárig a B. W. Pannónia Med Hotel és a Zenebarátok Köre által támogatott rendezvények költségeit a Pro Kultura Közhasznú társaság finanszírozza. A  Pannonia Med Hotelben tartott koncerteken átlagosan 60-80 fő vett részt, a Lisztben mindig több mint száz fő, de nem volt ritka a 200 fő feletti hallgatószám sem.
A hallgatóság 60 százalékban állandó jelleggel a zenebaráti kör tagjaiból állt, a közönség többi része jegyvásárlással, alkalmanként vett részt a koncerteken. Főleg a középkorú és az idősebb korosztály a koncertek résztvevői, a fiatalok részvétele ,,programfüggő" - mondta a Kóczán Péter.
Ezért 2003-ban célzottan a fiataloknak is szerveztek egy négy koncertből álló sorozatot.
A jövő évben májusig a szervezők szándéka szerint a Vasárnapi Muzsika sorozat megtartja eddigi  műsorstruktúráját; a későbbiekben tervezik, hogy  kortárs zenei műsorokat is  rendezzenek a soproni zenebarátok számára.

th