CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. január 06., kedd 19:03


Focinapló - 2003. december

Focinapló - 2003. december

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

december 5. Megejtették a 2006-os világbajnokság sorsolását. A magyar válogatott a várakozások szerint szinte megoldhatatlan akadályokba fog ütközni, bár a csoport nem túl veszélyes. Az ellenfelek Svédország, Horvátország, Bulgária, Izland és Málta lesznek ...

december 10. Befejeződtek a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései, kialakult a legjobb 16 csapat mezőnye. A tavaszi párosítások a következőek lesznek: Celta Vigo-Arsenal, Bayern München-Real Madrid, Stuttgart-Chelsea, Porto-Manchester United, Sparta Praha-Milan, Lokomotiv Moszkva-Monaco, Real Sociedad-Olimpique Lyon, Deportivo La Coruna-Juventus.

december 12. Sorsoltak az UEFA-kupában is, a Debrecen tavasszal a Bruges gárdájával mérkőzik. Nem könnyű ellenfél, de itt már nincs is könnyű ellenfél. Azonban az biztos, hogy a Debrecen otthon fogadja ellenfelét, és nem Budapesten játszik.

december 14. Idén is hagyományosan Japánban rendezték meg a Világ Kupa döntőjét, azonban ezúttal Tokió helyett Jokohama volt a helyszín. A Libertadores Kupa győztese, az argentín Boca Juniors egy változatos mérkőzésen 1:1 után büntetőkkel győzte le a BL-győztes Milan gárdáját.

december 15. “Szenzációs” bejelentést tett a Magyar Labdarúgó Szövetség: a magyar válogatott szövetségi kapitánya következő évtől Lothar Matthäus. Kiváncsian várjuk, hogy a nagy fizetésen kívül tud-e majd eredményeket is felmutatni, mert ez eddig a Rapid Wien és a Partizan Beograd csapatánál nem nagyon sikerült.

december 22. A Juventus játékosa, a cseh Pavel Nedved kapta az idei Aranylabdát. A cseh klasszis megérdemelten és meggyőző fölénnyel előzte meg a szavazáson Henry-t és Maldinit.