CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 07., szerda 19:24


Tilos a korcsolyázás a Fertőn- Nincs felvonó Sopronban- Vers és prózamondó verseny- A Fáy Gazdasági Szakközépiskola bálja- A Soproni Petőfi Színház műsora

Hírek, események

Tilos a korcsolyázás a Fertőn
10-12 centiméter vastag jégpáncél borítja a Fertő-tó felszínét. Az idei évben tükörjég alakult ki, mert a folyamatos, fagypont alatti hőmérsékletet nem kísérte erősebb szél. Vízügyi szakemberek szerint biztonságosan lehet korcsolyázni, hiszen a jég a vastagsága miatt sehol sem szakadhat be. Mindezek ellenére tilos a tó magyarországi szakaszain korcsolyázni, mert az illetékes önkormányzat nem jelölt ki olyan területet, amelyet lékeléssel folyamatosan ellenőriznek. A tiltás ellenére a fertőrákosi öbölben természetesen rendszeresen koriznak a téli sport kedvelői.
 


Nincs felvonó Sopronban

Továbbra sincs felvonó a soproni Dalos-hegyi Sípályán.
    Az elmúlt néhány napban kiváló minőségű, síelésre alkalmas porhó lepte el a várost és környékét. A síelés kedvelői mégsem tudják használni a sípályát, mert a sífelvonó – mint az utóbbi években mindig – az idén sem áll a sportolók rendelkezésére.
    Tavaly egész télen nem esett annyi hó Sopron környékén, hogy síelni lehetett volna, idén viszont már 20-25 centiméter csapadék hullott a várost övező hegyekre. A felvonó tehát működhetne, annak üzemeltetését viszont a terület tulajdonosa, az erdőgazdaság továbbra sem vállalja. Az ok egyszerű: nincs pénz az elavult szerkezet felújítására és működtetésére. ( Tóth Anita Lilla)

Vers és prózamondó verseny  2004. január 10-én, szombaton, 10:00-14.00 óra között tartják Győr-Moson-Sopron megyei német nemzetiségi vers és prózamondó versenyt a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.).

Fáy András Gazdasági Szakközépiskola bálja Január 10-én, szombaton kerül sor A Fáy András Gazdasági Szakközépiskola báljára a soproni Gyermek és Ifjúsági Központban. A rendezvény 19 órától hajnali 1-ig tart. A zenét a Tequila együttes szolgáltatja. Ízelítő a változatos programból: 19 órakor megnyitó, 19.10-kor nyitótánc, 22 órakor a nyitótánc ismétlése, 22 óra 10-kor a Roth-Eötvös Néptánccsoport bemutatója, 23 órától karaoke.
Az est egyik különlegessége a Fáy-bál szépének megválasztása. Az eredményhirdetés pontban éjfélkor kezdődik. A Fáy-bálon az alkalomhoz illő öltözetben kérik a megjelenést: lányoknak báli ruha, fiúknak öltöny/nyakkendő. Mindenkinek jó szórakozást kívánnak a szervezők.

A Soproni Petőfi Színház műsora 2004. január 8., csütörtök   19:00 óra:  A végítélet napja (Palotay-bérlet); 2004. január 9., péntek, 19:00 óra Az ügynök halála (Déryné-bérlet); 2004. január 9., péntek:  19:30 óra  Amese marad (Széchenyi-bérlet, kombinált).
Kapcsolódó cikkek a Színházvilág rovatban.