CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. január 08., csütörtök 11:25


Tíz ülést tervez 2004-re a megyei képviselőtestület

A következő évi munkaterv

Tíz ülést tervez 2004-re a megyei képviselőtestület

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzata(SZMSZ) alapján a testület következő évi munkatervét az előző év decemberi ülésén fogadja el. A megyei képviselőtestület 2003. dec. 19-i ülésén elfogadott munkaterve szerint 2004-ben 10 testületi ülés lesz, ebből 3 (március, augusztus, október hónapban) ünnepi ülés.

A munkaterv tervezetének összeállításához dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a megyei közgyűlés tagjaitól, a bizottsági tagoktól, a megyei főügyésztől, a megyei rendőrfőkapitánytól, a megyei önkormányzat fenntartásában működő intézmények vezetőitől, a megye településeinek polgármestereitől, a megyei reprezentatív szakszervezetektől, a szakmai kamaráktól és a megyei főjegyzőtől kért javaslatokat. A beérkezett javaslatok közül elsődleges szempontként kellett figyelembe venni azon kötelezően megtárgyalandó témákat, amelyeket magasabb rendű jogszabályok írnak elő. Ezeknek az előterjesztéseknek a tárgyalása határozza meg a közgyűlés üléseinek időpontjait.

A megyei képviselőtestület az év első hónapjában – az elfogadott munkaterv szerint - nem ülésezik. Az idei első testületi ülésére februárban kerül sor, amikor is a legfontosabb téma a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetésének első fordulós tárgyalása lesz.