CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 08., csütörtök 14:04


Az Ikva Rádió hírei


Hiába alakult ki a kedvezõ idõjárásnak köszönhetõen tükörjég a Fertõ tavon, a korcsolyázás mégis tilos. Az illetékes önkormányzat ugyanis pénz hiányában nem jelölt ki olyan területet, amelyet lékeléssel folyamatosan ellenõrizhetnék.

Idén sem mûködik a sífelvonó a Dalos-hegyi lesiklópályán. A terület tulajdonosa, az Erdõgazdaság források hiányában ebben az évben sem tudta vállalni az elavult szerkezet felújítását és mûködtetését.

2004 az építkezés éve lesz - fogalmazott Kalmár István. Sopron alpolgármestere szerint a városban elsõsorban a közlekedés és az egészségügy helyzetén kell javítani. Városunk - a tavalyihoz hasonlóan - ebben az évben is mintegy 15-17 milliárd forintból gazdálkodhat. Az év eleji áremelkedések Sopron város gazdálkodásában is éreztetik hatásukat: önkormányzat a csekély mértékben emelkedõ állami normatíva és pályázati források mellett a helyi adó és egyéb díjak növelésével igyekszik bevételi forrásait növelni. Ugyanakkor idén elõször vezették be Sopronban, hogy a helyi közlekedésben ingyen utazhatnak a diákok.

A Vöröskereszt véradásra várja ma, január 8-án 16.30-19.00 Agyagosszergény polgárai az általános iskolában.

A Pisztráng Horgász Egyesület éves közgyûlését tartja a Gyermek és Ifjúsági Központban vasárnap (január 11.) 10.00 órától.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lõgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lõtéren mától január 9-ig és január 12-16-ig. reggel nyolc és délután négy óra között.