CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 14., szerda 12:35


Az Ikva Rádió hírei


Veszélybe kerülhet a diákhitel rendszer Magyarországon - jelentette ki tegnap Pokorni Zoltán Sopronban. A volt oktatási miniszter információi szerint a hónap végén ismét emelkedik a diákhitel kamata. Amennyiben valóban érvénybe lép a 12%-os kamat, az jelentős többletterhet ró azokra, akik a diploma megszerzése után dolgozni, és ezzel együtt törleszteni kezdenek.

Kevesebb ingatlant vásárolnak a külföldiek Győr-Moson-Sopron megyében mint öt évvel ezelőtt. 1998-ban közel 1200 ingatlan került külföldi kézre, míg tavaly a megyében 440 engedélyező határozatot adott ki külföldiek ingatlanvásárlására a Megyei Közigazgatási Hivatal.

Magyar Kupa mérkőzésen a Marc-Körmend együttesét fogadja a Soproni-Ászok-SMAFC férfi kosárlabdacsapata. a legjobb 8 közé jutásért játszott találkozó 18 órakor kezdődik a Krasznai-csarnokban. az olasz Chieti otthonában lép pályára ma az Euroligában az Euroleasing Orsi Sopron női kosárlabdacsapata.

Sportmúzeum létrehozását tervezi a Soproni Sport Közalapítvány. Az Alapítvány két éve alakult és már számos sportereklyét, a soproni sport 100 éves múltjára visszatekintő ereklyét sikerült összegyűjtenie. A tervek szerint, a Soproni Sportmúzeum a Papréti Sportcsarnokban kapna helyet. Khaut András, a Közalapítvány elnöke rádiónknak elmondta, hogy továbbra is várják a sportszertő-és gyűjtő soproniaktól az eddig még ismeretlen, sporttal kapcsolatos tárgyi emlékeket.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lőgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lőtéren január tizenhatig reggel nyolc és délután négy óra között.