CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. január 15., csütörtök 08:31


Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület:

Taschner Tamás a titkár

 Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület: Taschner Tamás a titkár

    Január 15-től titkár segíti a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület munkáját.
    Pályázatot hirdetett december közepén a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület a szervezet titkári tisztségének betöltésére. Az Egyesület Alapszabályának előírásait követve az Elnökség - a beérkezett pályázatok összesítése és a jelentkezők meghallgatása után - a napokban döntött a titkár személyéről.
    Ivanics Ferenc, az Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy 2004. január 15-től Taschner Tamás a Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület titkára.
    „A titkár feladata az Elnökség munkájának segítése. Gondoskodik az elnökség ülésein a jegyzőkönyvek vezetéséről, gondoskodik a tagság nyilvántartásáról, előkészíti az elnökség üléseit, és segítséget nyújt az elnökség működése során felmerülő adminisztratív teendők ellátásában. A titkár feladata a titkárság vezetése, továbbá az egyesület rendezvényeinek szervezése. Gondoskodik a gazdálkodási, pénzügyi feladatok elvégeztetéséről.” – áll a szervezet Alapszabályában.
    A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület 2003. június 23-án tartotta alakuló közgyűlését, ahol meghatározták a szervezet célját. Eszerint az Egyesület célja „a Fertő-táj világörökségéhez tartozó területek értékeinek méltó megtartása, ennek megfelelő fejlesztése, a világörökség rangjának és követelményeinek való megfelelés érdekében egy kezelési terv készíttetésében közreműködés, majd annak betartása és betartatása. A turizmus és egyéb gazdasági tevékenységek olyan jellegű fejlesztésére való törekvés, hogy azok a világörökség értékeinek megóvását, fenntartását eredményezzék. Ennek érdekében az érintett állami szervek,önkormányzatok jelen egyesület keretei között együttműködnek.”
    Az egyesület olyan közfeladatot lát el, amelyről a Fertő-táj Világörökség által területileg érintett helyi önkormányzatoknak és állami szerveknek kell gondoskodnia a kulturális örökség védelméről szóló LXIV. törvény és a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény alapján.
P.Z.