CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Kereskedelmi és Iparkamara

2004. január 15., csütörtök 13:08


Gyertyafényes küldöttgyűlés

Gyertyafényes küldöttgyűlés

A Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara 2004. január 14-én a BW Pannonia Med Hotelben tartotta idei első küldöttgyűlését.

Az eseményen részt vett Kalmár István alpolgármester és Ivanics Ferenc, a Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint jelen voltak a környező települések polgármesterei is.


Kalmár István alpolgármester, Kocsi János kamarai titkár, Horváth Vilmos elnök,
Gréczi József általanos alelnök és Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés alelnöke
Horváth Vilmos kamarai elnök a napirendi pontok elfogadása után ájékoztatót tartott  a kamarai törvény módosításáról. Az elnök értékelése szerint pozitív döntés az egységes kamarai vállalkozói nyilvántartás létrehozása, ugyanakkor az adatvédelmi törvény korlátokat szab a tisztességtelen piaci működés kiszűrésének és vannak területek, amelyek feladatainak átvállalásával a kamarák hozzájárulhatnak egy olcsóbb államháztartás megvalósításához.
A kamara 2003. évi szakmai programjának teljesítéséről szóló beszámolóból kiderült, hogy az érdekképviselet által  szervezett rendezvények hozzájárultak a vállalkozók versenyképességének erősítéséhez, EU-s felkészítéséhez. A Széchenyi Kártya lehetőségeinek kihasználása jóval az országos átlag feletti, az előző évhez képest ugrásszerűen háromszorosára növekedett. Horváth Vilmos a  legeredményesebb és leglátványosabb kamarai akciónak a Ligno-Novum vásár és szakkiállítás Sopronban tartásáért folytatott tevékenységet tartja.
Kalmár István és Ivanics Ferenc is nagyra értékelte Ligno-Novum Sopronban tartását, amellyel a város egy országosan is jegyzett rendezvénnyel gazdagodott. Az alpolgármester az új városvezetésnek  a kamarával folytatott együttműködéséről, ennek egy éves tapasztalatairól, a város idegenforgalmi és gazdasági koncepciójának előkészítő munkálatairól tájékoztatta a küldötteket.

A környező települések polgármesterei
Az ÉDÁSZ jóvoltából "gyertyafényesre" váltó küldöttgyűlésen  a jelenlévők meghallgatták a tagozatok vezetőinek értékelését a kamara 2003. évi tevékenységéről.
Az elnökség bírálta az ÉDÁSZ soproni szolgáltatásainak minőségét és az "Energiasziget" ügyfélszolgálati iroda megszüntetését. Horváth Vilmos javaslatát a Gazdasági Versenyhivatal megkeresésére a küldöttek, a jelenlévő alpolgármester és megyei közgyűlési alelnök is támogatták.


Feldinger György etikai bizottsági beszámolója
Mechle Károly kézműves tagozati titkár segédletével

A 2003. évi költségvetés január-novemberi teljesítéséről szóló  beszámoló és a 2004. évi költségvetési javaslat elfogadása után a küldöttek döntöttek a kamara 2004. évi szakmai programjáról.

A kamara által alapított "Lackner Kristóf- Díj" első kitüntetettje Berényi János a GySEV RT  volt vezérigazgatója, aki tevékenységével hozzájárult a város és környéke infrastruktúrájának, gazdaságának és kultúrájának fejlesztéséhez.

tsz