CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 16., péntek 11:23


Az Ikva Rádió hírei


2.693-ról 2.174-re csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma Sopronban 2003-ban. Tavaly Tavaly 812 lopás volt, tavalyelőtt 150-nel több. Tízzel kevesebb gépkocsit vittek el, pontosan 23-at és a rablások száma is hatra, felére csökkent. Tavaly Sopronban és környékén nem volt emberölés. A kábítószerrel való visszaélések száma a 2002-es 34-ről 13-ra csökkent az elmúlt évben.

A Soproni Városszépítő Egyesület ma (január 16-án) délután három órakor tartja közgyűlését a MTESZ székházban. A tagokat, szimpatizánsokat és érdeklődőket is szeretettel várják.

Az olasz Chieti otthonában lépett pályára tegnap az Euroligában az Euroleasing Orsi Sopron női kosárlabdacsapata. Erre a meccsre tervezte Natalia Hejková együttese csúcsformájának kezdetét. Jól számítottak, hiszen az első félidő végén, a rövid megingást leszámítva, a soproni csapat végig irányította a játékot. Az eredmény: Chiati-Euroleasing Orsi 64-86.

Négy autó koccant össze tegnap délután a Csengery és Tallián utca kereszteződésében. Egy Trabant az előtte álló autónak ütközött, ezzel meglódította a várakozó kocsisort. Személyi sérülés szerencsére nem történt és az anyagi kár is csak a tulajdonosoknak jelentős.

A Versenyhivatalhoz fordul a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, kérve, hogy állapítsa meg: Vajon visszaél-e erőfölényével és tisztességtelen piaci magatartást valósít-e meg az ÉDÁSZ Rt, amikor be akarja záratni Soproni Ügyfélszolgálati Irodáját. A Kamarát a soproni önkormányzat is támogatja. A Kamara tagjai közül többen polgári engedetlenségi mozgalmat szorgalmaztak.