CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 17., szombat 20:14


Kubinszky Mihály: Sopron építészete a 20. században-könyvbemutató- R. Törley Mária: Szökőkútavató és kiállítás- Vasárnapi Muzsika: Varga Zsuzsa zongoraműsora - Danubius Hotels SZKI-iskolabál

Hétvégi programok

Sopron építészete a 20. században - könyvbemutató Kubinszky Mihály: Sopron építészete a 20. században című könyvének bemutatóját tartják a B. W. Pannonia M. Hotel (Sopron, Várkerület 75.) Európa-termében vasárnap, 2004. január 18-án, 18.00 órakor. A könyvet Prof. Dr. Winkler Gábor és Winkler Barnabás építészek ismertetik.

R. Törley Mária: Szökőkútavató és kiállítás 2004. január 18-án,  vasárnap 16:00 órakor R. Törley Mária szobrászművész szökőkút avatóval egybekötött kiállítása nyílik a Pannonia Galériáben ( BW. Pannonia Med Hotel, Várkerület 75.). A kiállítást megnyitja: dr. Bellérné Horváth Cecilia, könyvtárigazgató. Közreműködnek: Fodor Gábor és tanítványai - fuvola
A kiállítás megtekinthető: január 31-ig naponta 9-17 óráig
„Figurális szobrász vagyok. Mondják erőm az expresszivitásomban van. Az élet teljessége, ezen belül az Ember érdekel a legjobban. A nagy hős, a szent, az esendő, a bűnős, a hétköznapi, a szenvedő, magányos és a boldog ember. Szeretem az életet. Igyekszem megmutatni azt amiért érdemes élni, amit érdemes észrevenni.
A harmadik évezred elején úgy tűnik, hogy felborult a rend, a mérték. Szeretném az értéket megőrizni. Szeretném ellensúlyozni a csúfságot a szépséggel, a torzulást az épséggel, a zordságot a jósággal, a pusztító indulatot az alkotó lendülettel. Békétlenség helyett nyugalmat, gyűlölködés helyett szeretetet, a jövőtől való félelem helyett az Istenbe vetett bizalmat szeretném közvetíteni.” (R. Törley Mária)

 
Vasárnapi Muzsika Január 18-án 17 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Varga Zsuzsa (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) zongora diplomaműsorát adja elő. Műsoron: Ravel, Szkrjabin, Liszt és Bach művei.

Danubius Hotels SZKI-iskolabál  2004. január 18-án,  vasárnap 19:00 órakor tartják a Danubius Hotels SZKI iskolabálját a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.) Belépés meghívóval!