CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 19., hétfő 14:37


Az Ikva Rádió hírei


Szombatról vasárnapra virradó éjjel egy osztrák rendszámú autó szenvedett balesetet a Sopron-Fertõrákos útvonalon. A gépkocsi az árokba csúszott. Szintén szombat éjjel nem sokkal éjfél elõtt a Móricz Zsigmond és Ötvös utca sarkán történt hármas karambol:egy Suzuki, Trabant és Renault ütközött össze. Komoly személyi sérülés nem történt. Gyalogost gázolt egy személygépkocsi tegnap a Csengery utcában. Egy fertõrákosi fiatalember, Maruti típusú gépkocsijával -még ismeretlen okból-, fékezés nélkül hajtott rá a Csengery utca 88-as szám elõtti gyalogos átkelõre, amelyen éppen áthaladt egy középkorú soproni hölgy. A sérült hölgyet a mentõsök a soproni kórházba szállították.

Az országos rendezvény részeként, ma Sopronban is megkezdõdik az ökumenikus imahét. A város különbözõ templomaiban naponta 17.00 órakor kezdõdnek az istentiszteletek, melyeket helyi és meghívott lelkészek tartanak.

Elsõ alkalommal, de hagyományteremtõ szándékkal választják ki ma (január 19-én) a "Nyugat-Magyarországi Egyetem Borát". A felhívást a szervezõk 150 Sopron környéki borosgazdának küldték ki, nevezni kékfrankossal, vagy kékfrankos alapú cuvee borral lehetett. Huszonkilenc bortermelõ élt a lehetõséggel, akiknek borai ma 9.00 órakor kerülnek megmérettetésre. A szakmai zsûri elnöke: dr.Botos Ernõ helyettes államtitkár a Földmûvelésügyi minisztériumól, a társadalmi zsûrié pedig dr.Faragó Sándor rektor, de helyet kapott a bírálók között a hallgatói önkormányzat képviselõje is.

Véradás: Holnap, (január 20-án Hegykõ, Fertõhomok, Hidegség lakóit várják véradásra 15.00-18.00 óra között a hegykõi iskolában.

Két hõlégballon szenvedett balesetet szombaton Sopron környékén, Pereszteg, ill Balf körzetében. A ballonok egy Ausztriai versenyen sodródtak el Magyarország felé. Az egyik hõlégballon utasa, miután egy villanyoszlopnak ütközött, csuklótörést szenvedett