CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 21., szerda 20:46


Az Ikva Rádió hírei

A héten üléseznek az önkormányzat bizottságai, a jövő heti közgyűlés előtt. A tulajdonosi bizottság ma megtárgyalja a Soproni Távhőszolgáltató Rt. ügyvezető igazgató állására kiírt pályázatot, tárgyal a Sportlétesítmények átadásáról és dönt ingatlanok bérbeadásáról. A szociális bizottság napirendjén szerepel a pénz-és természetbeni támogatások szabályozása, a szociális intézmények térítési díjai, az első lakáshoz jutók támogatása és új bérlők kijelölése. Az oktatási-ifjúsági és sportbizottság költségvetésről és intézmények nyári szünetéről, míg az idegenforgalmi bizottság közterületek elnevezéséről is szavaz majd.

Nem vette át a generálkivitelezőtől a Bástya utcai építkezést a megbízó cég, mert a decemberi műszaki átadáson több hibát is találtak az épületegyüttesben. A tulajdonosok továbbra sem költözhetnek be otthonaikba, annak ellenére, hogy a Polgármesteri Hivatal a lakhatási engedélyt már megadta.

Az országos rendezvény részeként, hétfőn Sopronban is megkezdődött az ökumenikus imahét. A város különböző templomaiban naponta 17.00 órakor kezdődnek az istentiszteletek, melyeket helyi és meghívott lelkészek tartanak.

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal választották ki (január 19-én) a "Nyugat-Magyarországi Egyetem Borát". A felhívást a szervezők 150 Sopron környéki borosgazdának küldték ki, nevezni kékfrankossal, vagy kékfrankos alapú cuvee borral lehetett. Huszonkilenc bortermelő élt a lehetőséggel, akiknek borait tegnap elbírálta a szakmai és társadalmi zsűri. A győztes a Lővér pince-Sopvin 2002-es évjáratú kékfrankosa lett.

A Versenyhivatalhoz fordul a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, kérve, hogy állapítsa meg: Vajon visszaél-e erőfölényével és tisztességtelen piaci magatartást valósít-e meg az ÉDÁSZ Rt, amikor be akarja záratni Soproni Ügyfélszolgálati Irodáját. A Kamarát a soproni önkormányzat is támogatja. A Kamara tagjai közül többen polgári engedetlenségi mozgalmat szorgalmaztak.