CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. január 22., csütörtök 00:47


Egyenletesség, folyamatosság – így értékelte a Magyar Vöröskereszt tizedik kongresszusa óta eltelt négy év munkáját (szerdai) vezetőségi ülésén a Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete

Kongresszusra készül a Magyar Vöröskereszt

Kongresszusra készül a Magyar Vöröskereszt

Egyenletesség, folyamatosság – így értékelte a Magyar Vöröskereszt tizedik kongresszusa óta eltelt négy év munkáját (szerdai) vezetőségi ülésén a Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete. A soproni csoport működését - idén először - kétmillió forinttal támogatja a város önkormányzata.

Megyei és országos viszonylatban is példaértékű a Vöröskereszt Soproni Szervezetének munkája – hangzott el a küldöttgyűlésen, ahol Markovszky Béla, a Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy a soproni csoport szervezettsége nagyon jó, taglétszáma jelentős, valamint méltatta a városban és környékén rendkívül jól szervezett véradó mozgalmat. A Sopronban és környékén regisztrált mintegy 7000 véradó között az idén 900 új donort köszönthettek az itteni Vöröskeresztesek összehangolt munkájának eredményeként. A város szociális hálóját több ezer rászorulón segítve fonta szorosabbra a humanitárius szervezet. Bár a Vöröskereszt is megszorító intézkedések elé néz ebben az évben, A fórumon a területi vezetőségi tagok mellett részt vett Kónyi Kiss Gáborné, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Szociális Irodájának vezetője, aki a Cyberpress kérdésére elmondta: a Vöröskereszt tevékenysége a szociális munka, az egészségügyi területén, a fiatalkorúak nevelésében, azok karitatív tevékenységgel való megismertetésében és oktatásában elévülhetetlen. A fórumon Kalmár István alpolgármester bejelentette: az önkormányzat most először anyagilag is: kétmillió forinttal támogatja a Vöröskereszt működését a városban.

Tóth Anita Lilla