CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 22., csütörtök 17:44


Az Ikva Rádió hírei


A héten üléseznek az önkormányzat bizottságai, a jövõ heti közgyûlés elõtt. A tulajdonosi bizottság megtárgyalta a Soproni Távhõszolgáltató Rt. ügyvezetõ igazgató állására kiírt pályázatot, tárgyalt a Sportlétesítmények átadásáról és döntött ingatlanok bérbeadásáról. A szociális bizottság napirendjén szerepel a pénz-és természetbeni támogatások szabályozása, a szociális intézmények térítési díjai, az elsõ lakáshoz jutók támogatása és új bérlõk kijelölése. Az oktatási-ifjúsági és sportbizottság költségvetésrõl és intézmények nyári szünetérõl, míg az idegenforgalmi bizottság közterületek elnevezésérõl is szavaz majd.

Ismét összefüggõ jégtakaró borítja a Fertõ tavat Az elmúlt napok hideg idõjárása következtében egy-két centiméteres jéghártya fedi a tó vizét. Ha az idõjárás kedvezõ marad, a korcsolyázásra a jövõ hét elején lehet alkalmas a befagyott felület.

Az Euroleasing-Orsi Sopron az Aix-en-Provence együttesét fogadta az Euroliga aktuális játéknapján. A találkozó a soproniak gyõzelmével zárult, akik két hosszabbítás után 83-79-re nyerték meg a mérkõzést. Török Zoltán a klub ügyvezetõ igazgatója rádiónknak elmondta, hogy a forró hangulatú mérkõzésen a Sportcentrum közönsége mindvégig lelkesen, nagy odaadással bíztatta a csapatot, melynek tagjai jó összmunkával nyerték meg a találkozót. Az Euroleasing Orsi ma közönségtalálkozót tart a Gyermek és Ifjúsági Központ presszójában, este nyolc órától.

Az országos rendezvény részeként, hétfõn Sopronban is megkezdõdött az ökumenikus imahét. A város különbözõ templomaiban naponta 17.00 órakor kezdõdnek az istentiszteletek, melyeket helyi és meghívott lelkészek tartanak.

A Versenyhivatalhoz fordul a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, kérve, hogy állapítsa meg: Vajon visszaél-e erõfölényével és tisztességtelen piaci magatartást valósít-e meg az ÉDÁSZ Rt, amikor be akarja záratni Soproni Ügyfélszolgálati Irodáját. A Kamarát a soproni önkormányzat is támogatja. A Kamara tagjai közül többen polgári engedetlenségi mozgalmat szorgalmaztak.