CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 27., kedd 14:21


Az Ikva Rádió hírei


Holnapután csütörtökön (január 29-én) fél kilenctől ez évi első közgyűlését tartja Sopron képviselő testülete. A közgyűlés elé kerülő témákat az érintett bizottságok az elmúlt héten megtárgyalták. A testület többek között dönt városunk éves költségvetéséről, újabb hitelfelvételről-melynek összege 3 milliárd 693 millió Ft-, foglalkoznak a városatyák ingatlanok eladásával és döntenek ingatlanok bérbe adásáról is.

Ha az e heti közgyűlés változatlanul fogadja el a szociális bizottság javaslatait, egységesen maximum 2.000 Ft-os díjemelés várható a szociális otthonokban. Eszerint február elsejétől az Idősek Otthonában a szociálisan rászorult soproni lakos 37.000 Ft-ot fizetne, míg a teljes ár 69.070 Ft. A NapSzak Integrált Szociális Intézményben 55.000 Ft, míg a József Attila úti emelt szintű otthonban havi 88.070 Ft. lesz a tervek szerint a havi befizetés összege.

A szakemberek segítik a soproni erdők vadjainak áttelelését és a vaddisznók, szarvasok, kistermetű erdőlakók egészségi állapotának megőrzését. Cukorrépát, szemes terményeket és takarmányrépát is szállítanak az etetőhelyekre a Tanulmányi Erdőgazdaság szakemberei A vadetetés az állomány fenntartása mellett, a helyhez kötés szempontjából is lényeges. Az utóbbi években egyébként megnövekedett a soproni erdők szarvas-és vaddisznóállománya. Ez indokolja, hogy a korábbiakhoz képest, magasabb kilövési tervet kell az erdőgazdaságnak végre hajtani. Az évente kilőtt 1700-1800 nagyvad 60 %-át külföldi vadászok ejtik el.

Elszabadult tegnap (január 26-án) egy bika a soproni vágóüzemből. Az állat a Tesco áruház közeléből fordult vissza a gyalogjárón a város felé, nem kis riadalmat okozva. A Vágóüzem munkatársai a vasúti hídnál állították meg, ahonnan az üzem udvarára terelték a kószáló állatot.

A Hunyadi János Evangélikus Iskola szülői értekezletet tart a leendő elsősök szüleinek holnap, szerdán (január 28-án) 17.00 órától az iskolai könyvtárban.