CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. január 28., szerda 23:50


A Fidelitas újból kérdez

Sajtótájékoztató a Konferencia és Kulturális Központ előtti téren

A Fidelitas újból kérdez

Újabb, a hideggel és széllel dacoló, szabadtéri sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas soproni szervezete, és változatlanul a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ előtt.
Pongrácz Nóra, a helyi szervezet elnöke újból három kérdést intézet a soproni baloldal képviselőinek.
Egyrészt nehezményezte, hogy az előző sajtótájékoztatón elhangzottakra Sopron polgármestere nem válaszolt, holott ,,nyílt és egyenes beszédet ígért".
Másodsorban kijelentette: a Pro Kultúra Kht. idegenforgalmi igazgatói állására új, országos páyázat kiírását látja célszerűnek a Fidelitas, amellyel kapcsolatban Pongrácz Nóra azt is feltételezi,  hogy évtizedes jóbaráti kapcsolatok, mint mondta: ,,baráti mutyizások" állnak a sajtóban már esélyesnek ítélt befutó mögött, miután tudomásuk szerint a pályázó és a polgámester családját ,,évtizedes jóbaráti kapcsolat fűzi össze".
A Hungária Serház bérbeadása körülményeinek bírálata is tárgyát képezte a sajtótájékoztatónak.
,, Hol marad az a bérleti jog versenyeztetés, melyet  a TV nyilvánossága előtt ígért meg" a szocialisták egyik képviselője? -kérdezi a Fidelitas.

Újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki Pongrácz Nóra: a kérdéseiket azért a sajtón keresztül teszik fel, mert azok közérdekűek, és hogy azok a város polgáraihoz is eljussanak.
Ez utóbbi kérdéssel kapcsolatosan a Fidelitas helyi szervezetének elnöke nehezményzte azt, hogy a helyi városi televízió a sajtótájékoztatón nem jelent meg.

Walter Dezső polgármester ezúttal a sajtó megkeresésére reagálva a Kisalföld napilapnak azt nyilatkozta: ,, tőzsgyökeres soproni lévén – családjuk háromszáz éve él a városban – több száz soproni családdal ápol évtizedek óta jó kapcsolatot. A Hungária Serháznak pedig, csupán a bérleti szerződését módosították, ami érdemben annyit jelent, hogy megduplázták a bérlő által eddig fizetett díjat."

T.É.