CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 29., csütörtök 13:04


Lelkészbeiktatás: Hegedûs Attila az evangélikusok új lelkésze- Sopron-Fertõd Statisztikai Kistérség- A Mordor koncertje

Hírek, események

Lelkészbeiktatás: Hegedûs Attila az evangélikusok új lelkésze 2004. január 31-én, szombaton ünnepi eseményre kerül sor a Soproni Evangélikus Egyházközségben a gyülekezet templomában (Sopron, Templom u. 10.). A 15.00 órakor kezdõdõ ünnepi istentiszteleten  iktatja be Jankovits Béla esperes Hegedûs Attila lelkészt a gyülekezet lelkészi állásába . Az igehirdetést Ittzés János püspök végzi.

Sopron-Fertõd Statisztikai Kistérség néven új társulási forma alakul Sopron és a Sopron környéki települések részvételével. A Sopronban tartott egyeztetõ megbeszélésre harminckilenk régióbeli polgármestert hívtak meg. Már korábban is készültek kistérségi tervek, amelyekhez ezúttal újabb javaslatok is hozzáadódtak. Többnyire az infrastruktúrális feltételek fejlesztése, az úthálózat, továbbá az egészségügyi, és oktatási feltételk megteremtése, illetve javítása szerepelt a felszólaló polgármesterek javaslatai között.
A kistérségi társulások mûködtetésére 9 millió forintot szán az állam, és továbi négymilliárd forintot kitevõ önrészt biztosít az uniós pályázatokhoz. A kistérségi együttmûködés érdekében kistérségi tanács alakul, amelynek központja Sopron lesz. A tervek szerint márciusban alakulhat meg hivatlosan a Sopron-Fertõd Statisztikai Kistérség az uniós körülmények között a régió érdekeinek leghatékonyabb érvényesítésére.

A Mordor koncertje Pénteken 21.0 órától szervez ad koncertet a soproni Mordor zenekar  Hangár Music Gardenben a Fiatal Zenekarok téli fesztiválján. A fellépésrõl hngfelvétel is készül. a soproni együttes szereplõje lesz a Volt Fesztiválnak és önálló számaival a Szigeten is fellép.