CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. január 29., csütörtök 17:09


Az Ikva Rádió hírei


A ez évi elsõ közgyûlését tartja ma Sopron képviselõ testülete. A közgyûlés elé kerülõ témákat az érintett bizottságok az elmúlt héten megtárgyalták. A testület többek között dönt városunk éves költségvetésérõl, újabb hitelfelvételrõl-melynek összege több, mint 3 és fél milliárd Ft-, foglalkoznak a városatyák ingatlanok eladásával és döntenek ingatlanok bérbe adásáról is.

Ha az eheti közgyûlés változatlanul fogadja el a szociális bizottság javaslatait, egységesen maximum 2.000 Ft-os díjemelés várható a szociális otthonokban. Eszerint február elsejétõl az Idõsek Otthonában a szociálisan rászorult soproni lakos 37.000 Ft-ot fizetne, míg a teljes ár 69.070 Ft. A NapSzak Integrált Szociális Intézményben 55.000 Ft, míg a József Attila úti emelt szintû otthonban havi 88.070 Ft. lesz a tervek szerint a havi befizetés összege.

A szakemberek segítik a soproni erdõk vadjainak áttelelését és a vaddisznók, szarvasok, kistermetû erdõlakók egészségi állapotának megõrzését. Cukorrépát, szemes terményeket és takarmányrépát is szállítanak az etetõhelyekre a Tanulmányi Erdõgazdaság szakemberei A vadetetés az állomány fenntartása mellett, a helyhez kötés szempontjából is lényeges. Az utóbbi években egyébként megnövekedett a soproni erdõk szarvas-és vaddisznóállománya. Ez indokolja, hogy a korábbiakhoz képest, magasabb kilövési tervet kell az erdõgazdaságnak végrehajtani. Az évente kilõtt 1700-1800 nagyvad 60 %-át külföldi vadászok ejtik el.