CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. január 31., szombat 00:29


,,Nyitott Ház': Bemutatkoznak a soproni képzőművészek

,,Nyitott Ház": Bemutatkoznak a soproni képzőművészek

    A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ kultúraközvetítő szerepét kívánják hangsúlyozni a hétvégéi folyamatos események, amelyek között az első a mai kiállításmegnyitó volt.

Kovács László, az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottságának elnöke: örül a kezdeményezésnek

    A város negyvennégy alkotójának műveiből nyílt tárlatot Kovács László, az önkormányzat Idegenforgalmi és Kulturális Bizottságának elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, aki a Nyitott Ház rendezvénysorozatban azt is értékelendőnek tartotta, hogy az a különleges alkalmak mellett lehetőséget teremt a város minden lakójának arra, hogy betérjen a felújított kulturális központba.

    A három nap alatt az elsőn, a soproni képzőművészet – reklámgrafika, olaj, aquarell, kisplasztika - seregszemléjét láthatják a látogatók, a második nap a mozgókép technikájával megismerkedhetnek meg Sulyok Gabriella művészi filmjein keresztül, a harmadik napon a vizuális művészet társművészetekkel egészül ki.

    A különféle stílusban és technikával alkotó művészeknek a közös szereplés arra is lehetőséget teremt, hogy összehasonlítsák alkotásaikat - mondta Kovács László, aki azt is reméli, hogy az újonnan bemutatkozókat pedig, a lehetőség segíti abban, hogy önálló kiállítással jelentkezzenek a közönség előtt.

***

A kiállítás összképét nyilván meghatározza az a tény, hogy a rangos képzőművészeknek munkái, akárcsak az öntevékeny alkotók, továbbá a vasárnapi festegetők képei együtt szerepelnek a tárlaton, azzal az egyértelmű szándékkal, hogy minden soproni alkotónak helye és tere legyen a megmutatkozásra.

    Tehát a paletta ,,teljes", és ezért kellőképpen ,,színes" is, természetesen.
    És ami a kiállítást berendezőnek igazi kihívást jelenthetett, az az alkotóknak egyenként is egy-egy újabb (adott esetben akár igen ,,értékesnek" számító) megmutatkozási lehetőséget, a kulturális központnak reklámot és látogatókat, az érdeklődőknek pedig egy hétvégi programot.
    Egy esemény, amely a kölcsönös hasznosság, egyébként valójában ritkán érvényesülő elve mentén zajlik, a nyitottság jegyében.
    A kiállítás január 31-én, szombaton 10-19 óra között látogatható, február 1-jén, vasárnap 10-19 óra között.
    A kiállítás ideje alatt az alkotók az érdeklődőket kötetlen beszélgetésre is szívesen várják.
    A Nyitott Ház rendezvényei szombaton a 17.00 órakor kezdődő Mozgó-Kép-Rajz című művészfilmeket bemutató eseménnyel folytatódnak.



T.É.