CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. február 04., szerda 13:54


Újabb-régi kérdések

Fidelitas sajtóájékoztató

Fidelitas-sajtótájékoztató

    Erőből való politizálás címmel újabb sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas Soproni szervezete, amelyen Pongrácz Nóra a soproni Fidelitas csoport elnöke, a Fidelitas országos alelnöke, és Schlosser András, a soproni Fídelitas csoport alelnöke a közelmúltban már két alkalommal feltett, és megválaszolatlan kérdéseiket fogalmazta meg újra.

    Amint az a sajtótájékoztatón elmondták: ,Sopron Megyei Jogú Város közgyűlésén, 2004. január 29-én került megválasztásra a Pro Kultúra Sopron Kht. idegenforgalmi igazgatója akinek személyével kapcsolatban kifejezték, – sajtóközleményben is megfogalmazott – véleményüket, miszerint: ,, egy ilyen felelősségteljes posztra, mint az idegenforgalmi igazgatóé, sokkal nagyobb körültekintéssel kellene kiválasztani a megfelelő szaktudással rendelkező személyt, kevés “csupán" jóbaráti kapcsolatot ápolni a városvezetéssel."
    A Fidelitas azt is hiányolja, hogy a pályázati felhívást egyetlen országos lapban sem tették közzé. ,,Ez ismét a városvezetés könnyelműségére utal." - mondta Pongrácz Nóra.
    A Soproni Konferencia Központ Kht. társasági szerződésének módosításával kapcsolatosan is véleményt nyílvánítottak a soproni Fidelitas vezetői. Elmondták: az előterjesztéshez Havas András képviselő még két határozati javaslatot nyújtott be, melyeknek az volt a célja, hogy a Hungária Serházat pályázat útján adja bérbe a Pro Kultúra Kht. és a város, ne pedig, versenyeztetés nélkül.
    ,,Tudomásunk szerint több érdeklődő is van a Serház bérbevételére, ezért nem célszerű elmulasztani a versenyezetést, és ezzel elszalasztani egy jobb ajánlat lehetőségét."
    A sajtótájékoztatót tartók az MSZP-n a be nem tartott ígéretet kérték számon.
    A továbbikban a Fidelitas soproni elnöke nehezményezte, hogy a városi televízió második alkalommal nem jelent meg a Fidelitas Soproni Szervezete által szervezett sajtótájékoztatón, amely tény pontos okát, mint az elnök mondta: a Fidelitas fontosnak tartja a jövőben kideríteni.
T.É.