CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. február 06., péntek 13:58


Elhunyt Fehér Miklós

Focinapló - 2004. január

Focinapló - 2004. január

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

január 3. Az angol bajnokságban az újévi józanodás helyett az FA-kupa újabb fordulóját játszották le, talán ezért is született néhány érdekesebb eredmény, na meg azért is, mert ez Angliában már szinte hagyomány. A másodosztályú Gillingham 3:2-vel kiejtette a Charlton Athletic gárdáját, a szintén másodosztályú Watford pedig ismétlésre kényszerítette a Chelsea sztárjait (2:2). Azért születtek sima eredmények is, a Manchester United kiverte az Aston Villát, míg az Arsenal szintén így tett az idén gyengélkedő Leeds csapatával.

január 3. Skóciában az első forduló a hagyományos Old Firm rangadó, egy igazi derby. Idén azonban itt minden idők legsimább eredménye született, a Celtic simán 3:0-ra kiütötte a Rangers-t. Valószínűleg így már a bajnokság sorsa is korán eldőlt, mivel a Celtic Glasgow már 11 ponttal vezeti a tabellát.

január 11. Kirúgták a Juventus karizmatikus játékosát, Davids-ot a torinói csapatból. A színesbőrű hátvéd az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kapott, ezért átmenetileg kölcsönbe a Barcelonához igazolt.

január 21. Ha már meccsek és átigazolások nincsenek is a téli holtszezonban, azért a pletykák útra kelnek így is. Most éppen az terjedt el, hogy a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa az eddigi nagybevásárlások után újabb meglepetésekre szánta el magát, mégpedig a Real Madrid braziljait, Ronaldot és Roberto Carlost kívánná Londonba csábítani.

január 25. A Vitória Guimaraes elleni bajnoki mérközés hosszabbításában összeesett és szívrohamban (?) elhúnyt a magyar válogatott és a Benfica 25 éves játékosa, Fehér Miklós. A játékost a Benfica és a magyar futballtársadalom is saját halottjának tekinti.