CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. március 10., péntek 00:00


A papírforma érvényesült

Brno-GYSEV-Ringa 76:43

EUROLIGA NEGYEDDÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS:

BK GAMBRINUS BRNO - GYSEV-RINGA 76:43 (38:21)


Ez a találkozó volt hivatva eldönteni a legjobb négy közé, az ún. "final four"-ba jutást. Az első mérkőzésen a Brno, a másodikon a GYSEV-RINGA győzött és most ismét Brno-ban találkozott a két csapat. A mérkőzés jól indult soproni szempontból, mert sikerült 3:0-ra vezetni az elején. Még a kilencedik percben is csak 10:9 volt az eredmény a hazaiak javára, de innen sajnos a soproni lányok elvesztették hitüket és sem védekezésben, sem támadásban nem tudták azt nyújtani, amit a Brnoba látogatott több száz soproni szeretett volna. A Gambrinus jól védekezett. Az elbizonytalanodott soproni játékosok sokat hibáztak, amiből az ellenfél, gyors indításokból könnyű kosarakat szerzett. Ha sikerült a felállás, akkor a centerek oldották meg a feladatot. Bogojevics ellenállhatatlan volt és Sztyepanova is nagyon hasznosan játszott.

A félidei 17 pontos különbség már előrevetítette árnyékát egy alapos vereségnek és ez sajnos be is bizonyosodott. A 27. percben már 55:27 volt az eredmény. A mieink sok eladott labdát vétettek. Nem volt senki, aki vezéregyéniséggé nőtte volna ki magát. A 31. percben 61:36, a 38. percben 69:39 volt az eredmény. A cseh csapat cserejátékosai is lehetőséget kaptak, és még a befejező pillanatokban is növelni tudták előnyüket. Végezetül megállapíthatjuk, hogy a Brno jobb csapat, mint a GYSEV-RINGA. Azt az eredményt is nagyra kell tartanunk, amit a lányok véghezvittek ebben a sorozatban, ahol elsőre bejutottak a legjobb nyolcba, és ott is csak a harmadik mérkőzésen kényszerültek búcsúzásra. Most már a hazai bajnokságra koncentrálhatnak, ahol nem kisebb a tét, mint a bajnoki cím megvédése. Az sem lesz kis feladat.

Brno: Hamzová 4, BOGOJEVICS 22, MACHOVÁ 12/6, VODICKOVÁ 14, SZTYEPANOVA 8, Cs: Kameniková -, Vecerová 7, VITECKOVÁ 9/3, Janálová -, Tapolárová -. Edző: Jan Bobrovsky.

GYSEV-RINGA: Poto 5/3, Eördögh 5, Mandic 9, Hollósy 5/3, Vilipic 9, Cs: Radnóty 4, Donkó 2, Dénes 4. Edző: Saeed Armaghani.

Tvordy György