CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. február 09., hétfő 21:33


,,Nők egymást közt' Erdélyi Lajos nőgyógyász szakorvos előadásával kezdődik a sorozat

Egészségvédelmi programsorozatot indít a megye több helyszínén a FIDESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata

,,Nők egymást közt"
- egészségvédelmi programsorozatot indít a megye több helyszínén a FIDESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata

Dr. Erdélyi Lajos nőgyógyász szakorvos, nőgyógyászati betegségekről, azok kialakulásáról, kezeléséről és a megelőzésről tart előadást Sopronban február 11-én, 17.30 órakor a Wrenkh Ede Közösségi Házban (Sopron Szent György u. 7.).

Firtl Katalin és Kónya Istvánné

A rendezvény nyitóelőadása a FIDESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata szervezésében a ,,Nők egymást közt" címmel induló egészségügyi programsorozatnak. - jelentette be Kónya Istvánné a tagozat megyei elnöke a mai soproni sajtótájékoztatón.

Firtl Katalin, megyei alelnök kifejtette: ,,A rendezvénysorozat központi témája az egészség, a nő és a család. Az előadók a szakmájukban kiemelkedő orvosok lesznek, akik a nőket és családokat érintő legfontosabb témakörökben Győrben, Csornán, Mosonmagyaróváron és Sopronban tartanak előadásokat. Hangsúlyozta: a programok mindenki – valamennyi lány, édesanya, nagymama számára – nyitottak lesznek.

Az egészségügyi programsorozat indításával kapcsolatosan Firtl Katalin a továbbiakban elmondta: ,,A nők szerepe a nemzet lelki és szellemi megújulásában nélkülözhetetlen. Soha nagyobb szükség nem volt az erkölcsi világrend értékeinek a helyreállítására, mint napjainkban. A nők a letéteményesei a következő generációknak. Az ő erejük és optimizmusuk, értékrendjük, szellemiségük átárad a gyermekeikre Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom."

A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata úgy gondolja, hogy a sorozat egy hiányt hivatott pótolni, hiszen az egészség, a családanya, így a család egészsége pótolhatatlan kincs. Ha beteg az édesanya, vagy beteg a család, beteg az egész társadalom.

Elhangzott: ,,Ma Magyarország egészségügyi helyzete a felmérések szerint siralmas. Egyre több a beteg, holott legtöbb esetben a betegség megelőzhető, vagy sikeresen leküzdhető lenne. Az akció célja a figyelem felkeltésén túl az információ biztosítása, és az egymás közti beszélgetés, kapcsolatok kialakítása." Az alelnök a továbbiakban kifejezte reményét, hogy a sajtó felismerve a kezdeményezés fontosságát, hiányt pótló, közérdekű jellegét, segíti a programsorozat népszerűsítését, mind a sorozat programjainak közlésével, mind értékes és érdekes riportokkal.

T.É.