CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. február 11., szerda 16:41


A Szövetség segítő, támogató, demokratikus, önkormányzati elv alapján működő, érdekképviseletet is ellátó közhasznú társadalmi szervként működik

Fogyatékkal Élők Megyei Sportszövetsége

Fogyatékkal Élők Megyei Sportszövetsége
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium által aláírt megállapodás alapján megyénkben is megalakításra kerül a Fogyatékkal Élők Megyei Sportszövetsége. A szervezet alakuló közgyűlésére február 12-én, csütörtökön délután 14.30 órakor Győrött a Megyeházán kerül sor, melyen a megyei önkormányzatot dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke képviseli.
Tervezett napirendek:
   1.A Sportszövetség megalakítása
   2.Alapszabály megvitatása, elfogadása
   3.Tisztségviselők megválasztása
A Szövetség – az alapító okirat szerint – „segítő, támogató, demokratikus, önkormányzati elv alapján működő, érdekképviseletet is ellátó közhasznú társadalmi szervként működik” a jövőben.
Célja a megyében működő, fogyatékossággal élő embereket tömörítő sportszervezetek, hátrányos helyzetű és a tanulásban akadályozott és/vagy értelmi fogyatékkal élő fiatalok sporttevékenységének összehangolása, munkájuk segítése. Szervezi és irányítja a megye területén a hátrányos helyzetben élő emberek sport-és testnevelési tevékenységét, képviseli tagjainak érdekeit. Célja továbbá: az országos szövetségek és a megyei sportkoncepciók által megfogalmazott sportszakmai feladatok területi szintű megvalósítása, elősegítve ezzel a fogyatékkal élő emberek életének kiteljesedését, fizikai és szellemi egészségének javulását, a társadalomba történő integrációját.
További információ: a helyszínen, vagy a Megyei Sportigazgatóságon 96/618-290.
P.Z.